Digital rekryteringsdag för dig inom vård och hälsa
Hem EVENT Digital rekryteringsdag för dig inom vård och hälsa

Digital rekryteringsdag för dig inom vård och hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Är du student, nyexad eller yrkesverksam inom vård, omsorg och hälsa?

Framtidsverket bjuder in till en kostnadsfri rekryteringsdag för just denna målgrupp.

Den 27 april har du möjlighet att träffa arbetsgivare från hela Sverige, boka intervjuer och söka jobb.

Du får också möjlighet att lyssna på inspirerade föreläsningar om karriärmöjligheterna inom vårdsektorn, med exempelvis Läkare utan Gränser och Milo Bescher.

Sök jobb och nätverk med arbetsgivare

Eventet anordnas helt digitalt i en 3D-miljö som påminner och fungerar som en fysisk mässa. I de digitala montrarna träffar besökarna representanter från arbetsgivare runt om i Sverige, och kan nätverka med dem via chatt, video och digitala mötesrum. Bland utställarna finns många av Sveriges kommuner samt två kliniker inom Region Stockholm som även erbjuder speed intervjuer direkt på mässan. Eventet pågår mellan 10-14 den 27 april.

Föreläsningar både live och on-demand

Dagen bjuder även på många inspirationsföreläsningar som ger kunskap och inspiration för studenter och yrkesverksamma. En av dem är Milo Bescher, känd från Instagram och TikTok där han har ca 100 000 följare och gjort sig känd bland annat för att ta upp lönekampen för sjuksköterskor. Milo Bescher berättar i sin föreläsning om sin otraditionella väg inom sjukvården och hur hans sjuksköterskeutbildning har lett till möjligheter och förutsättningar för att leva sitt drömliv. Idag lever han i New York och har legitimation för att jobba i USA, Sverige och Norge. Möjlighet finns att chatta direkt med Milo mellan 10-11.

Läkare utan gränser

Digital rekryteringsdag för dig inom vård och hälsa

En annan av föreläsarna är Mia Hejdenberg från Läkare utan Gränser, som ger medicinsk katastrofhjälp till människor som drabbats av väpnade konflikter, kriser, epidemier och naturkatastrofer. Hon har gjort flera uppdrag för Läkare Utan Gränser i bland annat Centralafrikanska republiken, Tanzania och Kongo-Kinshasa. I sin föreläsning berättar hon om möjligheterna med att jobba för människor i kris.

LIVE-program:

10:00 Karriär inom vården – Vad är karriär för dig? Chatta live med Milo Bescher mellan 10-11

10:30 Möjligheterna för dig som logoped – Katarina Larsson

11:00 Läkare utan gränser: Så kan du göra skillnad globalt
12:00 Strategier för en stressfri arbetsmiljö

  • Vi hoppas att alla som planerar inför eller redan har påbörjat en karriär inom vården har möjlighet att delta under dagen. Eventet är helt kostnadsfritt och sker helt digitalt för att du ska kunna medverka var du än befinner dig, säger Lina Högemark, VD på Framtidsverket.

Framtidsverket har funnits sedan 2012 och arbetar för att inspirera fler till en karriär inom offentlig sektor, i syfte att kompetenssäkra Sverige.

Anmälan till eventet är kostnadsfritt och görs på https://www.virtualcareerdays.se/vard

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>