Karolinska Universitetssjukhuset installerar Sonys NUCLeUS i 31 operationssalar
Hem NYHETER Karolinska Universitetssjukhuset installerar Sonys NUCLeUS i 31 operationssalar

Karolinska Universitetssjukhuset installerar Sonys NUCLeUS i 31 operationssalar

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges ledande universitetssjukhus förbättrar arbetsflödet med NUCLeUS video-över-IP plattform.

Karolinska Universitetssjukhuset installerar Sonys NUCLeUS i 31 operationssalar 2Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge väljer Sonys NUCLeUS som sin huvudsakliga video-över-IP-plattform. Det gör att sjukhuset nu kan hantera videobaserade arbetsflöden från operationssalarna, auditorium och undervisningssalar, samt fjärrsupport genom telestration.

31 NUCLEuS-system – det enskilt största inköpet någonsin av ett europeiskt sjukhus – kommer att installeras i ett nybyggt kirurgiskt centrum i Huddinge av den nordiska systeminstallatören Vingmed, tillsammans med en hel del annan utrustning från Sony.

NUCLEuS-systemet styrs av en intuitiv pekskärm som möjliggör för personalen i varje operationssal att fånga, spela in och dela livevideo, stillbilder och annat digitalt innehåll med kollegor, utbildningspersonal och studenter på området.

– Vi valde den lokala systeminstallatören Vingmed, eftersom NUCLEuS-erbjudandet från Sony passar våra behov bäst. Vi är väldigt glada över att arbeta med ett så stort företag som Sony eftersom de, precis som vi, har ett stort fokus på innovation, säger en talesperson för Karolinska Universitetssjukhuset.

– NUCLeUS omvandlar det kirurgiska arbetsflödets effektivitet i dagens uppkopplade sjukhusmiljö. Vi är glada över att få arbeta med Karolinska, som är ett av världens ledande universitetssjukhus, men också med vår partner Vingmed, säger Kennet Agnebo från Sony Professional Solutions Europe.

Hantera, lagra och dela video över sjukhusnätverk

Sonys NUCLeUS är en öppen, skalbar och leverantörsneutral video-över-IP-plattform som omvandlar kirurgisk effektivitet i arbetsflödet i dagens uppkopplade sjukhusmiljö.

NUCLeUS är utvecklat i samarbete med ledande kirurger och guidar den kliniska personalen genom planering, inspelning och delning av video, bilder och annan patientrelaterad data.

NUCLeUS styrs av kirurger eller sjuksköterskor och kan omedelbart skicka livebilder från alla källor till operationssalens skärmar. Systemet kan spela in från endoskop, mikroskop, kameror och andra källor samtidigt, vilket förbättrar den postoperativa återblicken, men det underlättar även i utbildningssyfte.

Fångat innehåll kan även associeras med andra patientjournaler och lagras centralt för säker tillgång från alla platser i anslutning till sjukhusets nätverk.

Systemets öppna arkitektur och leverantörsneutrala inställning tillåter även integration av nya applikationer för att förbättra NUCLEuS i framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>