Klart med upphandling av vaccinationstjänster mot covid-19 i Skåne
Hem COVID-19 Klart med upphandling av vaccinationstjänster mot covid-19 i Skåne

Klart med upphandling av vaccinationstjänster mot covid-19 i Skåne

Publicerat av: Redaktionen

Den 16 november 2021 meddelade Region Skåne att en upphandling av vaccinationstjänster mot covid-19 hade påbörjats.

Igår, den 28 december 2021, har avtal tecknats med flera leverantörer för att säkerställa att Region Skånes vaccinationskapacitet stärks ytterligare.

Avtalen är tecknade med tre privata aktörer som kommer erbjuda invånare i åldrarna 18 år och äldre en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin. Den tredje dosen erbjuds tidigast 6 månader efter dos 2.

Vaccinationsmottagningar, med möjlighet att vaccinera stora grupper, kommer att finnas på följande orter: Malmö, Arlöv, Ängelholm, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Löddeköpinge, Kävlinge, Simrishamn, Ystad, Lund och Trelleborg. De upphandlade vaccinationsmottagningarna kommer att erbjuda en god tillgänglighet på bokningsbara tider på både kvällar och helger. Det kommer också att finnas möjlighet till drop-in. Det blir Macc People, Vaccina och Vaccinova som kommer att genomföra uppdraget. Planerad start är mitten av januari.

– Jag är mycket glad över att vi nu har fått till ett bra avtal med flera leverantörer som gör så att vi säkerställer en omfattande vaccinationskapacitet. Våra leverantörer ska vara kopplade till våra journalsystem vilket innebär att vi kan få en tydligare bild kring antalet vaccinerade i Skåne. Våra vårdcentraler och sjukhus har haft en mycket utmanande period där de vaccinerat flera olika grupper. Det har varit ett hårt arbete och där de har vädjat om stöd, och nu säkerställer vi att våra vårdenheter får rätt stöd. Totalt blir det tre privata aktörer som kommer hjälpa till i hela Skåne. Samtidigt kommer möjligheten till att vaccinera sig hos sin vårdcentral att finnas kvar, säger Gilbert Tribo , regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Klart med upphandling av vaccinationstjänster mot covid-19 i Skåne

Bild: Pixabay

Totalt blir det 12 vaccinationsmottagningar i hela Skåne med syftet att ta sig an så många skåningar som möjligt. För de som inte har möjlighet att ta sig till någon av dessa orter går det bra att kontakta den vårdcentral där man är listad eller en närliggande vårdcentral. Bokning görs enklast via 1177.se. Även de som vill ta en dos ett eller två är välkomna till någon av dessa vaccinationsmottagningar. Samtidigt kommer de mobila teamen att finnas kvar för fortsatt vaccinering.

– Det är viktigt att vi säkerställer att våra vårdcentraler och sjukhus kan avlastas för att fortsatt vårda patienter som under året har undvikit att söka vård på grund av covid-19. Nu påbörjas ett omfattande förberedelsearbete inför de kommande vaccinationerna, med denna upphandling ger vi våra vårdcentraler en förbättrad möjlighet till att prioritera andra vårdbehov. Vi har även tagit till oss lärdomarna från den förra upphandlingen och vår avsikt är att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt för skåningen när det är dags att boka in den tredje dosen, avslutar Anna Mannfalk , regionråd och förste vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

För de som inte har möjlighet att ta sig till någon av dessa orter går det bra att kontakta den vårdcentral där man är listad eller en närliggande vårdcentral. Bokning görs enklast via 1177.se . Även de som vill ta en dos ett eller två är välkomna till någon av dessa vaccinationsmottagningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>