Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Konferens om psykisk hälsa lockar närmare 1000 deltagare

Konferens om psykisk hälsa lockar närmare 1000 deltagare

Publicerat av: Redaktionen

När konferensen Inkludera mera arrangeras för andra gången i Eskilstuna och Västerås är intresset återigen stort.

Konferens om psykisk hälsa lockar närmare 1000 deltagare 3− Vi växlar i år upp med större lokaler och välkomnar nära 1 000 deltagare till två utvecklande konferensdagar på temat psykisk hälsa i arbetslivet, säger 0, processledare för Samhällskontraktet, ett samverkansavtal mellan Eskilstuna kommun, Västerås stad, Region Sörmland, Region Västmanland och MDH.

Inkludera mera är ett samarbete mellan, kommuner, regioner, högskola och näringslivaktörer i Mälardalen. Konferensen genomfördes 2018 i fullsatta lokaler i både Eskilstuna och Västerås, med totalt över 800 deltagare. Tack vare nära samverkan mellan arrangörerna kan i år nära 1000 deltagare välkomnas till gratiskonferensen.

En viktig samhällsutmaning

I år läggs fokus på hälsa och välbefinnande i arbetslivet, med särskilt fokus på psykisk hälsa.

− FN lyfter fram psykisk ohälsa som en av våra mest omfattande och komplexa samhällsutmaningar och räknar med att psykisk ohälsa kommer att stå för den största sjukdomsbördan i världen år 2030. För att hantera denna komplexa och omfattande samhällsutmaning krävs det att vi i Mälardalen bygger kunskap, tänker nytt och agerar tillsammans, säger Emma Mossberg.

På programmet finns företagsledare, politiker, representanter från civilsamhället, framstående forskare och offentliga aktörer. Gabriel Wikström, före detta folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister som lämnade toppolitiken efter att ha drabbats av utmattning, är en av talarna. Han kommer dela med sig av sina erfarenheter och prata om att en god hälsa kräver fokus på helheten och inte kan begränsas till att endast handla om arbetslivet.

− Besökarna kommer att kunna inspireras av flera goda exempel och framgångsrika initiativ, samt få verktyg för hur vi i Mälardalen kan arbeta för att främja hälsa och välbefinnande, säger Emma Mossberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>