Hem HÄLSA Ledande amerikanskt protoncenter väljer RayStation för stråldosplanering

Ledande amerikanskt protoncenter väljer RayStation för stråldosplanering

Publicerat av: Redaktionen

James M. Slater, MD Proton Treatment and Research Center vid Loma Linda University Medical Center i USA, har efter en anbudsprocess valt att ersätta sina nuvarande system för proton- och fotonplanering med dosplaneringssystemet (TPS) RayStation®*.

Ledande amerikanskt protoncenter väljer RayStation för stråldosplanering 3James M. Slater, MD Proton Treatment and Research Center är ett banbrytande center med fokus på att använda den senaste tekniken för att ge bästa möjliga patientvård. Centret har behandlat över 17 500 patienter, mer än något annat protoncenter i hela världen.

I slutet av 2018 gick en upphandling ut på marknaden för att stötta centrets pågående mission att erbjuda vård av allra högsta kvalitet. Med flera olika behandlingsystem under samma tak, var centrets mål att förbättra kontinuiteten av vården över alla funktioner samt att introducera avancerade behandlingsmetoder. RayStation kommer att användas i kombination med proton- och fotonbehandlingssystem från Varian, Siemens och Optivus.

Installationen inkluderar många av RayStations mest avancerade och unika funktionaliteter, så som flermålsoptimering (MCO), automatisk bröstplanering, deformabel registrering och adaptiv behandling, i en och samma plattform. Systemets avancerade Monte Carlo dosberäkningsmotor balanserar hög noggrannhet med hastighet, vilket är otroligt viktigt för komplicerade fall inom protonbehandling. Dessutom kommer Loma Linda att bli ett av de första protoncentren att testa och implementera artificiell intelligens inom dosplanering.

Bryan Zook, verksamhetsdirektör för strålbehandling, James M. Slater, MD Proton Treatment and Research Center, säger: ”Sent förra året initierade vi en upphandlingsprocess för att välja ett nytt dosplaneringsystem för att ersätta det vi själva byggt upp internt under nära 20 år, långt innan dosplaneringsystem för protonbehandlingar fanns på marknaden. Vi blev väldigt imponerade av alla anbudsgivares senaste framsteg, men RayStation vägde tyngre och motsvarade våra högt satta krav. Förutom det så visade RaySearchs team på starkt engagemang och deltagande, vilket motsvarar vårt eget teams vilja att göra sitt allra yttersta för att nå våra ambitiösa mål för proton- och fotonbehandlingar.

Johan Löf, VD för RaySearch, säger: ”Vi är stolta över att ännu ett av världens mest framstående protoncenter har valt RayStation. James M. Slater, MD Proton Treatment and Research Center har behandlat fler patienter än något annat protoncenter i världen, och centret har över 20 års erfarenhet inom området. Vi ser fram emot en framgångsrik gemensam resa.”

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 2,3 miljoner USD, varav huvuddelen intäktsförs under Q2 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>