Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Link11 erbjuder gratis skydd mot DDoS-attacker till den offentliga sektorn

Link11 erbjuder gratis skydd mot DDoS-attacker till den offentliga sektorn

Publicerat av: Redaktionen

Link11 som är Europas ledande leverantör av cyberskydd erbjuder sin lösning för skydd mot distribuerade överbelastningsattacker (DDoS-attacker) kostnadsfritt till alla institutioner för offentlig sjukvård och utbildning, och till alla myndigheter.

Link11 erbjuder gratis skydd mot DDoS-attacker till den offentliga sektorn 2

Rickhard Kullenberg, Nordenchef Link11

Det gäller under den pågående perioden med intensiv spridning av covid-19.

Cyberbrottslingar drar nytta av den rådande situationen och offentliga organisationer är särskilt känsliga för cyberattacker. Detta samtidigt som samhällskritisk offentlig infrastruktur är viktigare än någonsin, när medborgare behöver tillgång till trovärdig information om virusutbrottet. Regeringar över hela världen gör sitt yttersta för att begränsa spridningen av covid-19, vilket inkluderar arbete från hemmen för anställda. Det medför en kraftigt ökad trafik på internet och en ökad risk för social manipulation (social engineering), vd-bedrägerier, utpressningsmjukvaror (ransomware) och DDoS-attacker.

Link11s säkerhetscenter LSOC avvärjde under treveckorsperioden från måndagen 17 februari, till måndagen 9 mars, 20 349 minuter av attacker. Det var en ökning på mer än 30 procent, jämfört med samma period 2019.

– Det räcker med en liten insats just nu för att överbelasta servrar och webbtjänster, vilket innebär att organisationer måste skydda sina infrastrukturer. Med tanke på att hotbilder förändras erbjuder Link11 en lösning för att proaktivt identifiera, blockera och hantera DDoS-attacker. Erbjudandet gäller för institutioner för offentlig sjukvård och utbildning, och för myndigheter, säger Marc Wilczek, operativ chef på Link11.

Erbjudandet ges inom ramen för Link11 Cloud Protection Platform och är kostnadsfritt fram till och med september 2020.

– Viktigt att nämna är att erbjudandet gäller för institutioner för offentlig sjukvård och utbildning, och för myndigheter även i Sverige, säger Richard Kullenberg. Vi ser överbelastade servrar och vill hjälpa till och skydda de viktigaste samhällskritiska systemen genom att proaktivt identifiera, blockera och hantera eventuella DDoS-attacker, säger Rickhard Kullenberg, Nordenchef Link11.

Så sent som 15 mars utsattes den amerikanska myndigheten för sjukvård för en cyberattack som utformats för att sakta ned myndighetens insatser mot coronaviruset. Attacken gick ut på att överbelasta myndighetens servrar med flera miljoner anrop under bara några timmar. Tjänstemän på myndigheten utgår ifrån att en utländsk aktör stod bakom attacken.

Traditionella skydd mot DDoS-attacker som installeras lokalt används fortfarande av många. Dessa, liksom produkter för lastbalansering, klarar inte av att skydda webbsajter, programmeringsgränssnitt (API:er) och molntjänster mot avancerade attacker (så kallade Layer-7-attacker). Sådana attacker kan ställa till med stor skada, genom att använda lite bandbredd. Resultatet blir att de attackerade lösningarna omedelbart avstannar helt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>