Lyckad premiär för HealthTech Nordic Investor Forum
Hem NYHETERE-HÄLSA Lyckad premiär för HealthTech Nordic Investor Forum

Lyckad premiär för HealthTech Nordic Investor Forum

Publicerat av: Redaktionen

När HealthTech Nordic Investor Forum 2017 gick av stapeln i Göteborg igår, onsdagen den 25 oktober, deltog 15 europeiska venture-investerare och 14 utvalda startups inom digital hälsa.

Lyckad premiär för HealthTech Nordic Investor Forum 1

Under HealthTech Nordic Investor Forum i Göteborg pitchade 14 startups inom digital hälsa inför investerare

Forumet möjliggjorde viktiga diskussioner mellan investerare och några av de mest lovande nordiska startup-bolagen inom healthtech.

Förutom att sammanföra startups med investerare var syftet med dagen att förmedla kunskap och insikt kring den framväxande digitala hälsosektorn och dess skärningspunkter med vård, pharma, medtech och IT-sektorn

Intresset för att delta var mycket stort. Detta visar på att den nordiska modellen för kritisk massa fungerar, säger Carl-Peter Mattson, affärsrådgivare med ansvar för investerarrelationer och kapitalförsörjningsfrågor inom Sahlgrenska Science Park och initiativtagare till eventet.

I HealthTech Nordic-nätverket är idag över 100 företag med, vilket gör detta till den största communityn i Norden inom digital hälsa.

Via våra bolag kan vi uppnå bättre hälsa och högre kostnadseffektivt. Såvitt jag kan förstå, efter många internationella möten, så är den här samlingen helt unik, säger Marianne Larsson, Innovationsdirektör på Innovation Skåne och projektledare – tillika en av grundarna av – HealthTech Nordic.

Samarbetspartners i Health Tech Nordic är: Innovation Skåne, COBIS (Copenhagen BioScience Park), Invest in Skåne, Norway Health Tech, Sahlgrenska Science Park och Smile Incubator.

HealthTech Nordic Investor Forum organiserades av Sahlgrenska Science Park inom ramen för HealthTech Nordic-samarbetet. Eventet är delvis finansierat av Interreg-Öresund-Kattegat-Skagerrak, Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Läs mer om HealthTech Nordic. Läs mer om HealthTech Nordic Investor Forum 2017

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>