Lyssna på Karolinska Universitetssjukhuset Dokumentär i sommar
Hem NYHETERCANCERVÅRD Lyssna på Karolinska Universitetssjukhuset Dokumentär nu i sommar

Lyssna på Karolinska Universitetssjukhuset Dokumentär nu i sommar

Publicerat av: Redaktionen

Möt tre patienter som genomlevt ovanliga behandlingar i forskningens och medicinens framkant.

Du hör deras berättelser i en ny podd från Karolinska Universitetssjukhuset.

Kenneth står inför beslutet att välja en ny behandling mot en aggressiv cancerform.

Vanliga metoder fungerar inte längre.  I så fall blir han den förste i Sverige som får andra generationens CAR-T celler, vilket enkelt uttryckt innebär att sätta glasögon på hans immunförsvar för att det ska få syn på cancerceller och förstöra dem. Det är en mycket kraftfull behandling som dessvärre också är förenad med risker. I det här första poddavsnittet berättas Kenneths historia av honom själv, hans anhöriga, hans läkare Stephan Mielke och Kirsti Niemelä, forskningssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset.

Det andra avsnittet handlar om Viola, Isabellas ännu ofödda barn. Under graviditeten upptäckts en tvillingtumör i hennes hals som blockerar andningsvägarna. En så kallad EXIT-operation är den möjlighet som finns, en operation som måste genomföras innan Viola är född.

Lyssna på Karolinska Universitetssjukhuset Dokumentär i sommarI det tredje avsnittet möter vi Karin, vars rethosta visar sig vara lungcancer. Den är obotlig, menar läkaren och ger henne max några år kvar att leva. Kan det ändå finnas en chans med hjälp av precisionsmedicin? Lyssna på Karins egen berättelse.

Samtliga avsnitt hittar du här, karolinska.se/poddar och där kan du också lyssna till fler poddar från Karolinska Universitetssjukhuset. Podden finns också där poddar finns.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>