Smoltek AB har fått beställning för att utföra konceptstudie för medicintekniska enheter
Hem TEKNIK Smoltek AB har fått beställning för att utföra konceptstudie för medicintekniska enheter

Smoltek AB har fått beställning för att utföra konceptstudie för medicintekniska enheter

Publicerat av: Redaktionen

Smoltek Nanotech Holding AB (”Smoltek”) meddelar att bolaget har fått en order, värd 40 000 euro, för att med bolagets unika kolnanofiberteknologi utföra en konceptstudie för att lösa ett svårt materialtekniskt problem för ett globalt medicinteknikföretag.

Syftet med konceptstudien är att bekräfta att Smolteks elektriskt ledande, vertikala kolnanofibrer kan utgöra funktionen som en sammankoppling (interconnect) mellan en integrerad krets och ett sensormaterial som inte är kompatibelt med metaller.

Smoltek AB har fått beställning för att utföra konceptstudie för medicintekniska enheter

Hakan Persson CEO Smoltek

”Det här är en fantastisk affärsmöjlighet för oss, i ett unikt sammanhang där vi egentligen inte ser några alternativa lösningar. Den medicintekniska industrin är mycket intressant som ett potentiellt affärsområde för Smolteks framtida expansion, i tillägg till våra två prioriterade affärsområden – halvledarindustrin, där vi utvecklar ultratunna kondensatorer för applikationsprocessorer samt vätgasindustrin, där vi utvecklar högpresterande cellmaterial till elektrolysörer”, säger Håkan Persson, vd för Smoltek Nanotech Holding AB.

Smoltek har samarbetat med det globala medicinteknikföretaget sedan en tid tillbaka och ett antal inledande tester har redan utförts. Den nu aktuella konceptstudien kommer att innehålla ett mer komplett test av konceptet, vilket bland annat syftar till att verifiera prestandan i lösningen och att säkerställa att sammankopplingen håller, samt att erhålla mer kunskap i hur man kan skala upp konceptet till volymproduktion.

Kolnanofibrerteknologin som används är mycket lik den som Smoltek utvecklar för sitt huvudsakliga affärsspår för ultratunna kondensatorer, och studien är ett utmärkt exempel på ett av de många områden där Smolteks teknologi kan tillämpas. Beställningen för att utföra konceptstudien är värd 40 000 euro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>