Hem HÄLSA Mayo Clinic i USA implementerar IT-lösning för digital patologi över hela vårdsystemet

Mayo Clinic i USA implementerar IT-lösning för digital patologi över hela vårdsystemet

Publicerat av: Redaktionen

Linköping – 25 juni, 2020 – Som en del av amerikanska vårdgivaren Mayo Clinics initiativ inom digital hälsa implementerar de Sectras digitala patologilösning över hela vårdsystemet.

Mayo Clinic i USA implementerar IT-lösning för digital patologi över hela vårdsystemet 3Det gör att de nu kommer kunna lagra och hantera vävnadsprover digitalt vilket gör att patologerna inom hela vårdsystemet får enklare tillgång till bilder och information.

– Patologavdelningen och de därtill kopplade laboratorierna spelar en viktig roll inom ramarna för Mayo Clinics förändringsprojekt av hur hälso- och sjukvård genomförs och görs tillgänglig för patienter. Den digitala patologilösningen kommer förbättra vår verksamhet genom att möjliggöra digitalt samarbete mellan patologer inom hela Mayo Clinic och i slutändan också med de laboratorier vi hjälper över hela världen.

Våra patologer kommer praktiskt taget kunna samarbeta med kollegor var som helst i världen för att ge svar på de mest komplexa patologinfallen och på så sätt bidra till att leverera bästa möjliga patientvård, säger William Morice II, vd för Mayo Clinics laboratorier och avdelningens chef.

Som ett första steg har Sectras lösning implementerats på en avdelning i Rochester för ett koncepttest. Därefter kommer lösningen gradvis rullas ut på avdelningar i hela Rochester, Florida, Arizona och Mayo Clinic Health System. Lösningen kommer finnas tillgänglig för att testköra det nya sättet att ta emot fall för granskning från ett av de amerikanska laboratorium Mayo Clinic jobbar ihop med senare i år.

– Vi är övertygade om att Sectras digitala patologilösning kommer bidra till bättre patientvård i och med att vi får tillgång till patienters patologifall digitalt. Det gör att vi kan samarbeta effektivare inom Mayo Clinic och implementera innovativ teknik. Våra patologer ser fram emot de möjligheter som digital patologi för med sig i samband med att verksamheten digitaliseras och blir effektivare, säger Taofic Mounajjed, patolog och chef för patologiavdelningens digitaliseringsprojekt.

Förra året genomfördes uppemot 200 000 patologiundersökningar på Mayo Clinics patologiavdelningar åt fler än 1 000 sjukvårdsorganisationer runt om i världen. I och med att patologiverksamheten på Mayo Clinic är specialiserad på ovanliga och komplexa fall inom samtliga medicinska subspecialiteter kommer de nu kunna effektivisera det operativa arbetet ytterligare. De kommer även kunna utnyttja bilddelnings- och samarbetsfunktioner samt skapa ett digitalt arkiv med patologibilder för att främja utbildning, forskning och initiativ inom artificiell intelligens och maskininlärning.

– Vi ser fram emot att arbeta med Mayo Clinic då vi ser att det finns ett stort behov av lösningar som gör det möjligt för patologer att enkelt och effektivt granska fall, samarbeta och ställa diagnoser, oavsett tid och plats, allt för patienternas bästa, säger Mikael Andén vd för Sectra i USA.

Om avdelningen för laboratoriemedicin och patologi och Mayo Clinic Laboratories
Avdelningen för laboratoriemedicin och patologi tillhandahåller avancerade laboratorietest- och patologitjänster till 4 000 sjukvårdsorganisationer runt om i världen. Intäkterna från det används till medicinsk utbildning och forskning på Mayo Clinic som är en världsledande ideell aktör inom sjukvård, forskning och utbildning. Tillsammans med diagnostik- och bioteknikföretag har avdelningen ett stort utvecklingsprogram för diagnostiskt test och lanserar fler än 150 nya tester varje år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>