Medtech4Health får fortsatt finansiering av Vinnova
Hem HÄLSA Medtech4Health får nu fortsatt finansiering av Vinnova

Medtech4Health får nu fortsatt finansiering av Vinnova

Publicerat av: Redaktionen

Medtech4Health är ett av fem strategiska innovationsprogram som efter en omfattande utvärdering får fortsatt finansiering.

De övriga programmen är Drive Sweden, InfraSweden2030, Smart Built Environment och RE:Source.

Medtech4Health får fortsatt finansiering av Vinnova

Utvärderingen som gjordes under 2021 visar att programmen har bidragit till bred samverkan och stärkt internationell konkurrenskraft hos aktörer som deltagit och till mobilisering och förnyelse av deras respektive områden.

Utvärderingen genomfördes av Faugert & Co i samarbete med Technopolis Ltd och Sweco Society.

De strategiska innovationsprogrammen utvärderas var tredje år och detta är den tredje omgången av sexårsutvärderingar. Totalt har nu 16 av 17 strategiska innovationsprogram sexårsutvärderats.

Strategiska Innovationsprogram

Vinnova, Energimyndigheten och Formas finansierar 17 strategiska innovationsprogram för samverkan inom forskning och innovation som ska bidra till att skapa förutsättningar för hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar och ökad internationell konkurrenskraft. Programmen kan få finansiering i upp till 12 år och totalt ligger den offentliga finansieringen på åtta miljarder kronor, där näringslivet och andra aktörer bidrar med lika mycket. Samtliga program genomgår en omfattande utvärdering efter sex år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>