Nytt digitalt program stöttar barn och unga med fetma
Hem PRODUKTNYTT Nytt digitalt program stöttar barn och unga med övervikt och fetma

Nytt digitalt program stöttar barn och unga med övervikt och fetma

Publicerat av: Redaktionen

Startupbolaget For Life Academy lanserar nu ett digitalt behandlingsprogram för barn och ungdomar med övervikt och fetma.

 – Vi stöttar familjer och ger dem en möjlighet till en långsiktig livsstilsförändring, säger vd Mahnoush Etminan Malek, dietist och doktorand på Karolinska Institutet.

Övervikt och fetma (obesitas) är ett stort folkhälsoproblem som också drabbar barn och ungdomar, även psykiskt.

– Det finns så många barn och familjer som behöver hjälp men som inte får det på grund av resursbrist i vården, säger Mahnoush.

Nytt digitalt program stöttar barn och unga med fetma

Mahnoush Etminan Malek, vd på For Life Academy och dietist samt doktorand på Karolinska Institutet.

Mahnoush Etminan Malek är dietist och doktorand vid institutionen för Global folkhälsa på Karolinska Institutet. Hon är även vd på företaget For Life Academy som i samarbete med några av Sveriges främsta experter på barnobesitas utvecklat ett digitalt behandlingsprogram.

Programmet ges i kursform och innehåller utbildningsmaterial med olika teman för beteendeförändring. Deltagarna får också tillgång till en personlig coach och gruppträffar.

Programmet är färdigutvecklat och lanseras nu till aktörer inom både den offentliga och privata vården.

– Vi är inne i ett mycket spännande skede där vi ägnar mycket tid åt verifiering och sälj samtidigt som vi för dialoger med potentiella investerare, säger Mahnoush.

For Life Academy har tidigare deltagit i affärsutvecklingsprogrammet Youth Wellness Accelerator 2021.

– Alla partners i acceleratorn har varit så välkomnande och stöttande. Särskilt IBM har hjälpt oss att ta vår affär framåt – ett ovärderligt stöd, säger Mahnoush.

Martin Rydén, tidigare Technical leader på IBM, arbetade nära For Life Academy under tiden bolaget medverkade i programmet.

– Deras koncept finns inom ett väldigt aktuellt område med begränsade eller inga digitaliserade lösningar. Lösningen ligger därmed precis rätt i tiden, säger Martin Rydén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>