Event: Låt oss öka takten i implementeringen av innovativ medicinteknik
Hem EVENT Event: Låt oss öka takten i implementeringen av innovativ medicinteknik i svensk vård och omsorg

Event: Låt oss öka takten i implementeringen av innovativ medicinteknik i svensk vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Nu är anmälan öppen till eventet den 24 augusti där Medtech4Health och Sahlgrenska Science Park bjuder in till en heldag för att tillsammans fokusera på att överkomma hindren för innovativa lösningar inom diagnostik och behandling.

I dag finns flera faktorer som förhindrar att innovationer når fram till patienter och brukare.

Event: Låt oss öka takten i implementeringen av innovativ medicinteknik

Varmt välkommen till en dag fylld med diskussioner om implementeringshinder av innovativ medicinteknik. Vi tittar på medicinteknikens roll i vården och för en dialog utifrån patientens, företagets, forskarens och beställarens perspektiv.

Bland hindren vi identifierat finns bristande tillgång till evidens, alltför rutinmässiga upphandlingsprocesser, en svårtolkad lagstiftning och – inte minst – en avsaknad av involvering av patienter, brukare och anhöriga.

Inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health arbetar vi för att överkomma några av dessa hinder och bjuder därför tillsammans med Sahlgrenska Science Park in till en dag med fokus på implementering av medicinteknik i svensk vård och omsorg.

Varmt välkommen till en dag fylld med diskussioner om implementeringshinder av innovativ medicinteknik. Vi tittar på medicinteknikens roll i vården och för en dialog utifrån patientens, företagets, den akademiska forskarens och beställarens perspektiv.

Ur programmet:

  • Implementeringshinder och hur vi tar oss över dem
  • Patientaspekter på implementering av medicinteknik
  • Interaktiv session med presentation av framtagna implementeringsverktyg
  • Nätverkande och mingel med representanter från akademi, myndigheter, företag, beställare och patientorganisationer

Läs mer och anmäl dig!

Antalet platser är begränsat, men för dig som inte kan vara på plats i Göteborg går det även att följa eventet digitalt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>