Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech gör exit från UIC
Hem NYHETER Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech gör exit från UIC

Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech gör exit från UIC

Publicerat av: Redaktionen

Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech gör nu exit från företagsinkubatorn och acceleratorn UIC.

Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech gör exit från UIC 1

Calle Karlsson på CheckProof, Mona Österberg på Mercodia samt Martin och Christian Ryen på Pharem Biotech diplomerades som UIC alumner på UIC-dagen. Foto Johan Wahlgren

De har slutfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator där de har fått tillväxtstöd från UIC och UICs affärscoacher inom näringslivet. Bolagen har dessutom diplomerats som UIC alumn av UICs styrelse.

Företagen diplomerades nyligen på UIC-dagen som samlade över 300 startups, tillväxtföretag, entreprenörer samt investerare, politiker och aktörer inom näringsliv och universitet.

Varje år utser UICs styrelse nya UIC alumner bland de företag som slutfört affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator. Programmet pågår i två till tre år och vänder sig till nyskapande och innovativa tillväxtföretag som vill skala upp sin verksamhet och nå en internationell marknad. Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech har fått stöd från UIC och UICs affärscoacher inom näringslivet med exempelvis tillväxtstrategier, affärsutveckling och finansiell planering.

‒ Vi är mycket glada över att ha fått följa den snabba utvecklingen hos Mercodia, CheckProof och Pharem Biotech. De blir nu UIC alumner, och vi kommer att ha en fortsatt nära kontakt med företagen. Vi arbetar nära tillsammans med bolagen i UIC och blir ett sammansvetsat team. Alumnbolagens erfarenheter och nätverk kan också komma de tidigare UIC-bolagen till nytta, vilket är mycket värdefullt, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

Mercodia

Uppsalabaserade Mercodia är ett världsledande bioteknikföretag som utvecklar och producerar laboratorietester. Företaget har en omsättning på 100 miljoner kronor och är specialister på så kallade ELISA-tester inom forskningsområden som exempelvis diabetes, fetma och kardiovaskulära sjukdomar. Mercodias vd Mona Österberg och grundaren Erling Holmlund utsågs under våren 2018 till Årets Företagare på Företagargalan i Uppsala.

CheckProof

CheckProof i Täby utvecklar ett digitalt system som hjälper företag ta kontroll över sin verksamhet i syfte att skapa struktur, trygghet och säkerhet. Tjänsten med samma namn digitaliserar checklistor och inspektionsunderlag som vanligtvis finns i pappersformat. I dag används CheckProof av tusentals användare i flera länder inom en mängd olika branscher.

Pharem Biotech

Miljöteknikföretaget Pharem Biotech i Södertälje utvecklar ett filtreringssystem som renar dricksvatten från miljöfarliga organiska föroreningar med hjälp av enzymer. Företaget skapar hållbara lösningar för industriell avloppsrening, kommunala vattenreningsanläggningar och produkter för hushållsbruk. Företaget grundades i Uppsala och har i dag sin verksamhet i Södertälje.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>