Hem NYHETER Migränhjälpen väljer Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd till sin nya digitala vårdklinik

Migränhjälpen väljer Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd till sin nya digitala vårdklinik

Publicerat av: Redaktionen

1,4 miljoner svenskar lider av migrän och endast 1-5% av de ca 200 000 patienter med kronisk migrän får behandlingen de skall ha.

Migränhjälpen väljer Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd till sin nya digitala vårdklinik 2

Mattias Bodin, VD på Migränhjälpen och Nina Sellberg, VD på ADDI Medical

Ett stort problem är att neurologi är en uttalad bristspecialitet i Sverige vilket är en del i att den bristfälliga migränvården skapar ett produktionsbortfall i Sverige motsvarande 9 500 heltidstjänster. Det problemet är grunden till världens första digitala migränklinik – Migränhjälpen.

Migränhjälpen valde Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd inkl. drift och support för att online kunna diagnostisera och behandla migränpatienter samt stödja det digitala arbetsflödet mellan patient, läkare och administratörer.

– Det känns mycket spännande att kunna lansera den här tjänsten för alla patienter med kronisk migrän. Vi utvärderade flera olika leverantörer men föll till sist för Hope Solution. Vi tror det kommer bli den bästa lösningen för oss och ADDI Medical känns som en bra och mycket kompetent samarbetspartner, säger Mattias Bodin VD på Migränhjälpen.

– Vi är mycket stolta och glada att Migränhjälpen valt vår lösning Hope Solution som systemstöd i sin virtuella vårdtjänst. Hope solution möjliggör virtuell vård och skapar digitala flöden där insamlade patientdata via medicinska sensorer eller algoritmbaserade formulär ger beslutsstöd och prediktion samtidigt med ökat patientengagemang, säger Nina Sellberg VD på ADDI Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>