MyDentist öppnar tre nya kliniker – Expansionen fortsätter ska bli störst i Norden
Hem NYHETER MyDentist öppnar tre nya kliniker – Expansionen fortsätter ska bli störst i Norden

MyDentist öppnar tre nya kliniker – Expansionen fortsätter ska bli störst i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Efter en mycket lyckad lansering i Västerås i höstas, fortsätter nu MyDentist sin planerade expansion med etablering i centrala Göteborg, Malmö och Norrköping på bästa butiksläge.

Målet är tydligt – att bli Nordens största privata tandvårdskedja. MyDentist öppnar tre nya kliniker – Expansionen fortsätter ska bli störst i Norden 2

MyDentist blev nyligen klar med finansieringen av nästa fas för sin expansion mot Nordens största tandvårdsklinik där Arctos Equity Partners går in som huvudfinansiär.
– Vi är mycket glada över att lanseringskliniken i Västerås går så bra och att vi nu har säkrat kapital för fortsatt expansion. Alla tre städerna som vi nu kommer att etablera MyDentist i känns som mycket bra städer för oss. Här bor människor som är snabba på att ta till sig nya koncept och affärsidéer så vi tror att det kommer att bli riktigt bra. Exakt lokaliseringarna av våra kliniker är inte helt klart ännu, men det kommer att vara i mycket centrala lägen på bästa detaljhandelsläge. Det ingår i vår strategi att alltid etablera våra kliniker med butik på bästa läge i markplan där folk redan rör sig, säger Fredrik Wistrand vd på MyDentist.

MyDentist vill förändra branschen genom ett tydligt koncept där man skall erbjuda kunderna en förbättrad tandhälsa på ett lättillgängligt, enkelt och attraktivt sätt. Detta gör MyDentist bland annat genom professionella behandlingar, hög service, drop-in tider och öppettider på kvällar och helger. Ett koncept som svensk tandvård inte har sett tidigare.
– Vi vill ta hela kundupplevelsen ett steg längre och göra det så enkelt och smidigt som möjligt för kunden att ha en god tandhälsa. Med vår erfarenhet av att bygga en kedja från grunden har vi tagit fram en expansionsplan som är fullt realistisk, där vi från slutet av 2017 ska öppna en klinik i månaden under ett antal år, säger Fredrik Wistrand.

Liknande koncept finns i Europa med ett par riktigt stora aktörer däribland engelska IDH som omsätter cirka 6 miljarder kronor och spanska Vitaldent som omsätter cirka 5 miljarder kronor. Bara i Sverige omsätter dentalbranschen 25 miljarder kronor och i Norden cirka 60 miljarder kronor.
– Vi kommer att börja med att fokusera på Sverige. Under sommaren kommer vi ha fyra kliniker och till sen hösten planerar vi att öka upp etableringstakten ytterligare. Men vårt mål att bli störst i Norden är det vi varje dag arbetar för. Allt vi gör ska vara skalbart så att vi inte behöver göra stora nya investeringar i vårt koncept för att vi växer. Med våra tre öppningar i Göteborg, Malmö och Norrköping, tillsammans med vår lanseringsklinik i Västerås, kommer vi ha en mycket stark grund att stå på för fortsatt expansion, säger Fredrik Wistrand.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>