NeoDynamics introducerar nästa generations biopsisystem i nära samarbete med Etteplan
Hem NYHETERCANCERVÅRD NeoDynamics introducerar nästa generations biopsisystem i nära samarbete med Etteplan

NeoDynamics introducerar nästa generations biopsisystem i nära samarbete med Etteplan

Publicerat av: Redaktionen

Efter fyra års intensivt samarbete med Etteplan − företagets betrodda ingenjörs- och designpartner – marknadsintroducerar NeoDynamics sin vidareutveckling av biopsisystemet NeoNavia.

Systemet är avsett för vävnadsprovtagning under ultraljud och bygger på en innovativ, patenterad pulsteknik utformad för att erbjuda optimal nålkontroll och maximal vävnadvolym för exakt diagnostisering och individanpassad behandling av bröstcancer.

NeoDynamics AB är ett svenskt medicintekniskt företag som arbetar med att förbättra diagnostik och behandling av cancer.

Samarbetet mellan Etteplan och NeoDynamics sträcker sig tillbaka till 2012 när Etteplan ansvarade för att utforma och utveckla företagets första biopsisystem som blev klart 2016 och som använts främst i kliniska studier. Sedan 2016 har Etteplan i samarbete med NeoDynamics vidareutvecklat biopsisystemet NeoNavia, som nu introduceras i Sverige, Tyskland och Storbritannien.

”Trots att mycket kunskap och delar av designen kunde ärvas från den ursprungliga versionen av NeoNavia så var vår tekniska specifikation väldigt omfattande. Den stora utmaningen var att omkonstruera den handhållna drivenheten (2) från engångsbruk till flergångsbruk och samtidigt göra den kompatibel med tre olika nålvarianter med målet att helt ersätta alla andra ultraljudsledda bröstbiopsiinstrument på marknaden. Tillsammans med Etteplan och våra övriga partners har vi utformat ett system med användare och patient i fokus. Ett system som motsvarar de högt ställda kraven för att vara framtidens biopsiinstrument”, säger Magnus Olsen, Chief Development & Operations Officer på NeoDynamics.

”Den snabba utvecklingen inom medicinteknik öppnar upp för ny och mycket avancerad teknik. NeoDynamics är en sann pionjär inom området och vi är glada över att få vara en del av deras resa. Vi kombinerar vår omfattande expertis inom design av medicintekniska produkter, regulatoriska frågor, teknisk dokumentation och produktutveckling med NeoDynamics pionjäranda för att skapa en banbrytande produkt. Lanseringen av NeoNavia är ett bra exempel på hur vårt ingenjörskap verkligen gör skillnad”, säger Mårten Jansson, Regional Manager, Engineering Solutions, Etteplan Sweden.

NeoDynamics introducerar nästa generations biopsisystem i nära samarbete med Etteplan 3NeoDynamics introducerar nästa generations biopsisystem i nära samarbete med Etteplan 4

NeoNavia är avsett för ultraljudsprovtagning och består av tre komponenter: en basenhet (1), en handhållen drivenhet (2) och tre typer av biopsinålar (3).

”Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Etteplan, som inte bara har omfattande kunskap om vårt företag och vår produkt, utan även under lång tid har lett hela design- och utvecklingsprojektet i nära samarbete med vårt eget team, från idé till godkänd produkt. Etteplan har tillhandahållit alla nödvändiga tekniska kompetenser och resurser i projektets olika faser och har alltid stöttat oss väl vad det gäller kvalitetssäkring och regulatoriska frågor”, fortsätter Magnus Olsen, Chief Development & Operations Officer på NeoDynamics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>