Neogap utser ny Chief Medical Officer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Neogap Therapeutics utser ny Chief Medical Officer

Neogap Therapeutics utser ny Chief Medical Officer

Publicerat av: Redaktionen

Bioteknikbolaget Neogap Therapeutics som utvecklar individanpassad cancerimmunterapi, meddelar att Dr. Hanjing Xie utsetts till ny Chief Medical Officer (CMO) med start den 21 mars.

Dr. Xie kommer att leda Neogaps kliniska utvecklingsprogram och pipeline och ansvara för den medicinska övervakningen av bolagets första studie i människa.

Dr. Xie är docent och seniorkonsult i onkologi med lång erfarenhet och mångsidig expertis från läkemedelsindustrin och universitetssjukhus.

Neogap Therapeutics fick nyligen godkänt för att starta en klinisk fas I/IIa-studie av sin avancerade cellterapi pTTL (personalised Tumour Trained Lymphocytes) mot kolorektalcancer. Fas I/IIa-studien förväntas påbörjas under första halvåret 2023.

Dr. Hanjing Xie har över 25 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, från företag som Idogen, Oncopeptides och Bayer, och från  Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet och S:t Görans sjukhus. Hon är docent och seniorkonsult inom onkologi, och har en doktorsexamen i klinisk farmakologi. Hon är också certifierad styrelseledamot inom klinisk onkologi, internmedicin och hematologi.

”Vi är glada att välkomna Dr. Hanjing Xie som vår nya Chief Medical Officer. Med sin långa erfarenhet av forskning, klinisk utveckling och patientvård tillför hon omfattande expertis till Neogap. Dr. Xies mångsidiga bakgrund inom läkemedelsindustri och akademi samt specialistkompetens inom klinisk onkologi och hematologi gör henne väl lämpad att leda arbetet med vår cellterapistudie”, säger Samuel Svensson, VD för Neogap.

Neogap utser ny Chief Medical Officer

Dr. Hanjing Xie

”Jag har ägnat min karriär åt att hitta nya sätt att bekämpa cancer så jag är mycket glad att ansluta mig till Neogap – ett bolag som befinner sig i framkanten av individanpassad cancerimmunterapi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med det erfarna teamet på Neogap för att driva innovativ forskning och arbeta för att öka överlevnaden för cancerpatienter genom att förstärka immunförsvarets förmåga att bekämpa cancerceller”, säger Dr. Hanjing Xie.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>