Nevisense presenterades som en av de 10 viktigaste nyheterna inom hudcancerområdet
Hem NYHETER Nevisense presenterades som en av de 10 viktigaste nyheterna inom hudcancerområdet

Nevisense presenterades som en av de 10 viktigaste nyheterna inom hudcancerområdet

Publicerat av: Redaktionen

SciBase har deltagit, ställt ut och demonstrerat Nevisense, för tidig detektion av malignt melanom, på Fall Clinical Dermatology Conference som är en av USAs största och viktigaste nationella kongresser inom dermatologi.

Nevisense presenterades som en av de 10 viktigaste nyheterna inom hudcancerområdet 1

Simon Grant, vd på SciBase

Under kongressen, som pågick 12-15 oktober, höll även Darrel S. Rigel, MD och Clinical Professor of Dermatology på New York University Medical Center, ett anförande där han inkluderade Nevisense som en av de tio största nyheterna inom hudcancerområdet. Dessutom presenterades SciBases Nevisense på en vetenskaplig poster av bl.a. Dr Ryan Svoboda som visade på den kliniska prestandan av Nevisense och EIS-metoden. Den första installation och första kliniska användningen av Nevisense på patienter i USA kommer att ske på Dr Rigels klinik i New York.

– Detta är första gången vi deltar på en kongress i USA efter godkännande från FDA och vårt fokus har varit att introducera Nevisense och bygga relationer med amerikanska dermatologer. Vi är glada över att vi kunde etablera många kontakter vid kongressen och dessa kommer vara värdefulla när vi ska lansera vår produkt och metod i USA. Det är också glädjande att kunna berätta att vi nu har klart med en första klinik i USA som snart är redo att börja använda Nevisense, säger Simon Grant, vd på SciBase.

Professor Rigel är en viktig och erkänd opinionsledare inom dermatologi och speciellt inom hudcancer. Under ett av hans anförande på kongressen listade han Nevisense som en av de tio viktigaste nyheterna inom hudcancer som man som dermatolog behöver känna till.

Dr Rigel har gjort över 600 presentationer på olika konferenser, såväl medicinska som politiska, världen över och ligger bakom de s.k. ABCDE-kriterierna, som används för att avgöra om en lesion är godartad eller elakartad. Han är också en flitigt anlitad expert i en rad rikstäckande tv-kanaler såsom CNN, ABC, FOX, NBC och CBS och hans forskning och åsikter nämns regelbundet i New York Times, Wall Street Journal och många andra nationella tidningar och tidningar. Det har också blivit klart att Darrel S. Rigels klinik i New York kommer bli den första kliniska installationen för Nevisense och kommer hjälpa SciBase att förstå hur man bäst integrerar Nevisense i den amerikanska kliniska miljön.

The Fall Clinical Dermatology Conference syftar till att ge praktiserande hudläkare en omfattande uppdatering av diagnosticering och behandlingen av olika åkommor relaterade till medicinsk, kirurgisk och kosmetisk dermatologi, däribland malignt melanom. Kongressen hålls årligen i Las Vegas och lockar cirka 700-800 dermatologer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>