Nominering öppen nu – Våga berätta-priset lyfter den bästa rapporteringen om självmord
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Nominering öppen nu – Våga berätta-priset lyfter den bästa rapporteringen om temat självmord

Nominering öppen nu – Våga berätta-priset lyfter den bästa rapporteringen om temat självmord

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2015 har Suicide Zero prisat de journalister, redaktioner, programledare och författare som under föregående år stått för den bästa journalistiken på temat självmord.

Utöver äran får pristagarna också 10 000 kronor.

Från och med idag är det möjligt att skicka in nomineringar!

I år har priset för första gången ett namn – Våga berätta-priset – för att belysa modet både hos de journalister och hos de intervjupersoner som tar sig an det här historiskt sett laddade ämnet.

– Vi är glada att allt fler journalister väljer att skildra samhällsproblemet självmord och genom Våga berätta-priset vill vi lyfta fram de som lyckats utomordentligt väl med det.

En bra rapportering minskar skuld och skam samtidigt som den väcker engagemang för verklig förändring, säger Suicide Zeros generalsekreterare Rickard Bracken.

Nominering öppen nu – Våga berätta-priset lyfter den bästa rapporteringen om självmord

I fjol gick utmärkelsen till Nya Wermlands-Tidningens redaktion som publicerade en artikelserie på temat självmord, samt till journalisten Frida Boisen som gav ut boken ”Berätta aldrig det här”.

– Det är en sådan befrielse att känna: Jag är inte ensam. Det finns en väg till att be om hjälp om man är fast i de här mörka tankarna. Att ge hopp till andra tror jag är det viktigaste vi uppnår när vi vågar berätta om det här ämnet, säger Frida Boisen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>