Allevi stärker sin position som it-leverantör till vård- och omsorgssektorn genom förvärv av Råbe & Kobberstad
Hem NYHETER Allevi stärker sin position genom förvärv av Råbe & Kobberstad

Allevi stärker sin position genom förvärv av Råbe & Kobberstad

Publicerat av: Redaktionen

Allevi förvärvar Råbe & Kobberstad och stärker därmed sin portfölj inom vård- och omsorgssektorn, där missbruksvården är en del under Allevis affärsområde Individ och Familj.

Råbe & Kobberstad som utvecklar mjukvara för systematisk kartläggning och uppföljning av missbruksvård för unga och vuxna har en marknadsledande position inom sitt segment. Förvärvet är ett viktigt steg för Allevis fortsatta tillväxt som helhetsleverantör av it-stöd för vård- och omsorgssektorn.

– Vi har haft en stark tillväxt de senaste åren som bland annat drivs av en tydlig förvärvsstrategi. Med Råbe & Kobberstads starka marknadsposition och kunskap breddar vi kunderbjudandet till befintliga och nya kunder samt tillhandahåller systemstöd för hela processen inom missbruksvård, från utredning till behandling, säger Christian Ljunge vd på Allevi.

Råbe & Kobberstad har unik kunskap om missbruksvården och utvecklar systemstöd för utredning och analys inom området. Bolaget står bland annat bakom digitaliseringen av intervjumetoderna ASI (Addiction Severity Index) och ADAD (Adolescent Drug Abuse Diagnosis). Genom att bli en del i Allevi ser man goda möjligheter att förbättra missbruksvården i Sverige.

Allevi stärker sin position som it-leverantör till vård- och omsorgssektorn genom förvärv av Råbe & Kobberstad

Christian Ljunge, vd Allevi, Peter Råbe, grundare och personalchef Råbe & Kobberstad och Joel Kobberstad, vd och grundare Råbe & Kobberstad

– Vår förhoppning är nu att vi tillsammans med Allevi kan utveckla en heltäckande och nationell plattform som utgår från klientens behov och beprövad evidens för att säkerställa att klienter med missbruksproblem får rätt hjälp, säger Joel Kobberstad, en av grundarna och nuvarande vd för Råbe & Kobberstad.

Allevi är ett SaaS-bolag som erbjuder molnbaserade lösningar till vård- och omsorgssektorn. Bolaget har haft en stark tillväxt de senaste åren och omsätter efter förvärvet 100 MSEK och har ca 70 medarbetare. Genom affären stärker Allevi sin position ytterligare på myndighetssidan.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>