Hem NYHETER Nordic Biomarker flyttar in i Repfabriken

Nordic Biomarker flyttar in i Repfabriken

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande Life science-bolaget med huvudkontor i Umeå och verksamhet i Nyköping och Stockholm har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Sankt Kors om att flytta in i Repfabriken i Ebbepark under hösten 2021.

Nordic Biomarker flyttar in i Repfabriken 2

Rikard Rodén och Ulrika Backlund i Repfabriken, Ebbepark. Foto: Lasse Hejdenberg/Hejdlösa bilder

Nordic Biomarker utvecklar och tillverkar diagnostikprodukter inom koagulationssjukdomar, till exempel blodproppar, till sjukhus runt om i världen. I Linköping ska företaget både arbeta med forskning och utveckling samt tillverkning av tester.

Inledningsvis kommer drygt 20 personer från Nordic Biomarker att flytta in i Repfabriken, men på ett par års sikt räknar företaget att vara 40 personer på plats. Företagets vd, Rikard Rodén, menar att Ebbepark är ett strategiskt val, bland annat tack vare placeringen mitt emellan Mjärdevi, universitet, universitetssjukhuset och innerstaden.

I Linköping vill företaget fortsätta utveckla den avdelning för forskning och utveckling som redan finns här och utöka tillverkningskapaciteten för att hantera fortsatt tillväxt.

– Ebbepark passar oss helt perfekt eftersom vi vill vara i en intressant kontext som kan ge synergieffekter till vår verksamhet. Sankt Kors med flera bygger upp en riktigt cool miljö med en härlig känsla. Inte minst estetiskt är det väldigt tilltalande, det känns helt enkelt ”wow” när man kommer hit, säger Rikard Rodén, vd på Nordic Biomarker.

Flytten till Ebbepark är en del i företagets sätt att profilera sig och kunna erbjuda en attraktiv arbetsmiljö vilket är särskilt viktigt när de står inför att rekrytera många nya medarbetare.

– Jag gillar att miljön här visar att vi är ett modernt och framåtriktat Life science-företag. Vi ser fram emot allt ifrån att kunna lunchträna i husets bottenplan, till att ta hit potentiella medarbetare, kunder och samarbetspartners, säger Rikard Rodén.

Ulrika Backlund, som är marknads- och uthyrningschef på Sankt Kors, välkomnar företaget att göra Vricon och Campushallen sällskap i Repfabriken som i och med det nästan är fullt uthyrt. Repfabriken är den byggnad som blir först färdig i den nya delen av Ebbepark och den är en riktig profilbyggnad med sitt sågtandade tak inspirerat från tiden då Wahlbecks Fabriker låg i området.

– Jag gillar verkligen att vi i Ebbepark har fått en så stor mix av olika verksamheter och företag som alla präglas av en modig innovationskultur. Nordic Biomarker är ett företag som verkligen bidrar till Ebbeparks vision om att bygga en modig, omtänksam och smart del av Linköping, säger Ulrika Backlund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>