Norrtälje sjukhus övergår till stabsläge
Hem COVID-19 Norrtälje sjukhus övergår till stabsläge den 19 juli

Norrtälje sjukhus övergår till stabsläge den 19 juli

Publicerat av: Redaktionen

Hög beläggning i kombination med ett ökat antal patienter med covid-19 och ett ansträngt personalläge gör att Norrtälje sjukhus övergår till stabsläge tisdagen den 19 juli.

– Vi har haft ett ansträngt läge på sjukhuset de senaste veckorna, med hög beläggning på våra vårdavdelningar och många sökande på akuten, i kombination med att fler medarbetare än vanligt varit hemma sjuka.

Dessutom ser vi att antalet patienter med covid-19 har ökat, jämfört med tidigare i år. Allt detta sammanfaller under sommarperioden, som alltid innebär högt tryck på vården i Norrtälje kommun, säger Sune Forsberg, tillförordnad chefläkare på Norrtälje sjukhus.

Operationer som kan vänta skjuts upp

Sjukhuset övergår därför till stabsläge från och med tisdagen den 19 juli, för att kunna planera och fördela resurserna på bästa sätt.

Operationer som kan vänta skjuts upp, liksom icke akut mottagningsverksamhet, för att frigöra personal till den akuta vården. Några av sjukhusets medarbetare har också valt att tillfälligt avbryta sin semester för att ta extrapass.

– Vi har lojala och flexibla medarbetare som alltid gör sitt yttersta och ställer upp när läget är tufft. Därför har vi ännu inte behövt beordra någon att avbryta sin välbehövliga semester, säger Sune Forsberg.

Norrtälje sjukhus övergår till stabslägeRing 1177 för rådgivning

På tisdagen vårdades tio patienter i sjukhusets covidflöde.

– Jag vill passa på att påminna om vikten av att vaccinera sig, och att vara uppmärksam på symtom som kan tyda på att man fått covid-19. Stanna hemma om du känner dig sjuk. Den som behöver vård bör börja med att kontakta 1177 för rådgivning. Om det är livshotande ska man alltid ringa 112, säger Sune Forsberg.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>