Munskydd vid patientnära arbete återinförs
Hem COVID-19 Munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete återinförs

Munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete återinförs

Publicerat av: Redaktionen

Från och med onsdag den 20 juli återinför Region Västerbotten munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete.

Bakgrunden är den ökade smittspridningen av covid-19.

Rekommendationen gäller tills vidare.

– Med anledning av den pågående smittspridningen återinför vi nu munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete. Det är en svår balansgång om när det är rätt tidpunkt att införa fler smittförebyggande åtgärder. I samråd med vårdhygien bedömer vi att det är läge nu, säger Ulrica Bergström, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

De senaste veckorna har antalet konstaterade fall av covid-19 ökat och smittspridningen väntas fortsätta. Provtagningen sker huvudsakligen bland medarbetare och patienter inom vård och omsorg. Bland de provtagna är det främst vårdpersonal som konstaterats smittade.

Rekommendationen börjar gälla imorgon onsdag den 20 juli och gäller tills vidare.

Munskydd vid patientnära arbete återinförsBesöksregler i vården

För besökare i vården gäller fortsatt att man ska vara fri från symtom som kan tyda på covid-19, undvika trängsel och ha god handhygien.

Vissa vårdavdelningar kan ha särskilda regler vid besök. Besökare kan kontakta den aktuella avdelningen om de har frågor.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>