Hem NYHETER Nu erbjuds rådgivning kring funktionsnedsättning via appen Alltid öppet

Nu erbjuds rådgivning kring funktionsnedsättning via appen Alltid öppet

Publicerat av: Redaktionen

Verksamheten Habilitering och hälsa svarar på frågor kring funktionsnedsättning i frågetjänsten.

Nu erbjuds rådgivning kring funktionsnedsättning via appen Alltid öppet 2

Vårdgivare, patient och anhöriga vid verksamheten Habilitering och hälsa. Foto: Yanan Li

Både patienter och anhöriga kontaktar dem. Många gånger handlar frågorna om vilket stöd samhället kan erbjuda för att livet ska fungera med funktionsnedsättning, vad det finns för möjligheter till ekonomiskt stöd och bidrag eller om rätten till anpassningar och stöd i skolan. De som bemannar frågetjänsten är socionomer.

Appen gör tjänsten mer tillgänglig

I appen Alltid öppet kan patienter och anhöriga antingen ställa skriftliga frågor direkt i telefonen eller boka ett telefonmöte med frågetjänsten. Frågetjänsten har funnits även tidigare men genom att även erbjuda kontakt via appen blir tjänsten mer tillgänglig.

Frågetjänsten informerar och upplyser om vilket stöd patienter kan få och vart de vänder sig. Ibland handlar det om att personen som hör av sig behöver någon att kommunicera med om sina egna eller sitt barns svårigheter och behov.

Ombud för sina barn

Patienten loggar in säkert i appen Alltid öppet med BankID. Föräldrar kan vara ombud för sina barn tills de fyller 13 år.

MER INFORMATION

Funktionshindersguiden

Erbjuder aktuell och kortfattad information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning och deras anhöriga.

Bakom Funktionshindersguiden står verksamheten Habilitering och hälsa som erbjuder hälso- och sjukvård inom Stockholms läns sjukvårdsområde i Region Stockholms regi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>