Nu kan du som är mellan 16-18 vaccinera dig.
Hem COVID-19 Nu kan du som är mellan 16-18 vaccinera dig

Nu kan du som är mellan 16-18 vaccinera dig

Publicerat av: Redaktionen

Under vecka 30 och 31 kan vi erbjuda dig som är mellan 16-18 år möjligheten att ta dos ett. 

Region Dalarna kommer som planerat att genomföra vaccination av gruppen 16-18 år i och med skolstarten.

Men vi ser att vi har tider samt tillgång på vaccin kommande veckor och vill därmed erbjuda de 16-18 åringar som vill en chans att vaccinera sig redan innan skolstart, säger Uf Berg (M), regionstyrelsens ordförande

För att bromsa smittspridningen är det viktigaste du kan göra att vaccinera dig. Vi erbjuder både drop-in och tidsbokning.

– Möjligheten att få vaccinera sig är i mån av tid samt beroende av vaccintillgången, säger vaccinsamordnare Olof Ehrs.

Så här går det till:

Du som är mellan 16-18 år kan boka en tid via 1177/dalarna eller välja att dyka upp på drop-in för att få din första dos vaccin mot covid-19. Det gäller från det året du fyller 16 år (född 2005).

Nu kan du som är mellan 16-18 vaccinera dig.Du kommer vid vaccinationstillfället att få göra en hälsodeklaration där du får svara på frågor om bland annat i fall du har några allergier. Det kommer även säkerställas att du verkligen vill vaccinera dig samt förstår innebörden av ditt val att vaccinera dig. Detta kan göras på tre olika sätt:

  1. Mogenhetsbedömning genom att du får svara på kontrollfrågor.
  2. Din målsman följer med och lämnar samtycke.
  3. Du kan skiva ut, låta målsman skriva på och ta med dig ett skriftligt samtycke. (Du hittar dokumentet längst ned i denna nyhet under Relaterat material)

Drop-in
Det kommer att finnas möjlighet till drop-in mellan den 27/7 – 6/8 klockan 09.00 – 18.00. Det är bara att dyka upp och ställa dig i kön markerad med drop-in i Avesta (Avesta Parken), Borlänge (Galaxen), Falun (Kulturhuset Tio14), Ludvika (Sporthallen Ludvika) eller Mora (Mora Parken). Ta med dig legitimation.

Boka en tid
Välj den vaccinationsplats som ligger närmast dig och boka via länken eller via mejl. Hos Doktor.se behöver din vårdnadshavare logga in och boka om du ännu inte fyllt 16 år, har du fyllt 16 år kan du boka din tid själv. Ring inte din vårdcentral för bokning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>