Nu kan man undersöka tarmhälsan helt kostnadsfritt
Hem NYHETER Nu kan man undersöka tarmhälsan helt kostnadsfritt

Nu kan man undersöka tarmhälsan helt kostnadsfritt

Publicerat av: Redaktionen

Carbiotix är ett svenskt företag med rötter från Lunds universitet som erbjuder personanpassade fibertillskott direkt hem i brevlådan tillsammans med en månadsanalys av tarmfloran.

Nu kan man undersöka tarmhälsan helt kostnadsfritt 1

Nu kan man undersöka tarmhälsan helt kostnadsfritt under fyra månader

Just nu söker vi 600 personer som lider av antigen högt blodsocker, ledbesvär, tarmbesvär eller akne som vill prova vår månadsanalys eller fibertillskott tillsammans med en månadsanalys under fyra månader för att undersöka kopplingen mellan ökad mängd fibrer och tarmhälsan.

Kostfiber är nödvändiga för en välbalanserad mag- och tarmflora och mycket tyder på att rätt mängd fibrer ger skydd mot inflammation i tarmen, tarmbesvär, samt en lägre risk för utveckling av olika kroniska sjukdomar. Samtidigt saknar över 80% av västvärldens befolkning 50% eller mer av de lösliga fibrer man bör få i sig genom kosten. Med för liten eller fel mängd kan besvär som IBS och irriterad mage förvärras.

Det är viktigt att varken överdosera eller underdosera mängden fibrer eller fibertillskott. Vissa personer, bland annat de med irriterad mage, kan få problem med fibrer i kosten som de kan uppleva förvärrar besvären, säger Peter Falck, Tekn. dr i bioteknik och forskningsansvarig på Carbiotix.

Nu finns möjligheten att testa din tarmhälsa och få insyn i hur mycket fibrer du faktiskt behöver. Carbiotix erbjuder ett individuellt test, ett avföringsprov man tar med en tops och som skickas in i ett litet rör en gång i månaden för att mäta hur bakteriefloran utvecklats under månaden. Vi mäter då antalet goda bakterier som finns i tarmen så att varje person kan få information kring hur de kan förbättra tarmens funktion.

Vi erbjuder det enklaste, mest prisvärda och det enda personliga fibertillskottet på marknaden. Om intresset för vårt erbjudande är stort kommer vi utöka grupperna, undersöka andra besvärsområden samt erbjuda vår plattform till andra som vill undersöka om deras aktiva ingredienser har en positiv inverkan på tarmhälsan, säger Kristofer Cook, VD på Carbiotix.

Vill du undersöka din tarmhälsa och lider av något eller några av ovanstående besvär kan du anmäla dig på www.smartson.se mellan den 8 och 22 oktober 2018. Testperioden är mellan november 2018 och mars 2019 och man måste ha fyllt 18 år för att delta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>