Nu öppnar vaccinbokningen för alla 30+
Hem CORONA Nu öppnar vaccinbokningen för alla 30+

Nu öppnar vaccinbokningen för alla 30+

Publicerat av: Redaktionen

Idag tisdag öppnar Region Stockholm vaccineringen för alla över 30 år.

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) menar att beskedet är glädjande inför återstarten av Stockholm.

Nu öppnar vaccinbokningen för alla 30+

Irene Svenonius

– Snart är en tredjedel av alla stockholmare färdigvaccinerade och varje vecka ökar vi tillgängligheten genom att öppna upp nya vaccinmottagningar. Det är med stor lycka jag ser att vi nu står redo för att börja öppna upp Stockholm och steg för steg återgå till våra normala liv, säger Svenonius.

Bokning för vaccination rekommenderas att göras digitalt via appen Alltid Öppet men går även att göra på tio olika språk via telefontjänst. Två mobila vaccinationsenheter utan krav på förbokning finns i Södertälje och Botkyrka.

Tips inför vaccinationen

  • Alla vaccinationer ska förbokas.
  • För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan.
  • Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.
  • Ta gärna med munskydd för att undvika smittspridning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>