Hem NYHETERCANCERVÅRD Ny digital mötesplats om cancerrehabilitering

Ny digital mötesplats om cancerrehabilitering

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras alltomcancerrehab.se som på sikt väntas bli en heltäckande samlingsplats för stort och smått rörande rehabilitering av cancer. 

Ny digital mötesplats om cancerrehabilitering 3Hösten 2018 påbörjade Blodcancerförbundet det 2-åriga projektet Livskraft med stöd av Allmänna Arvsfonden. Satsningen riktar sig främst till personer som just har avslutat sin cancerbehandling och syftar till att skapa förutsättningar för stöd samt tydligare information, och därmed även bättre mående, hos berörda av cancer. Drygt halvvägs in i projektet lanseras idag alltomcancerrehab.se, den digitala mötesplats som en stor del av Livskraft kommer att kretsa kring.

– Vår förhoppning är att alltomcancerrehab.se kommer att vara ett värdefullt digitalt stöd till alla cancerberörda. Vi ser webbsidan som en samlingsplats för den växande skara människor i Sverige idag som till exempel eftersöker mer information om vanliga symtom/biverkningar vid cancersjukdom samt hur man bäst kan hantera dessa, säger projektledare Madelene Limnefelt.

Madelene berättar vidare att det slutliga målet med Livskraft är att erbjuda en digital plattform som kommer verka i mellanrummet mellan vården, rehabiliteringen och det ideella stöd patientföreningar erbjuder. Syftet är alltså att sprida kunskap om olika fysiska och psykosociala utmaningar som kan uppstå efter avslutad behandling av cancer. Ovälkomna nya följeslagare i livet som exempelvis fatigue (extrem trötthet), cytohjärna (problem med minnet) och depression.

– Enligt vår erfarenhet på Blodcancerförbundet känner många drabbade att vården ”släppet taget” om en efter det att man är färdigbehandlad. Inte sällan utan att ha informerat tillräckligt om de relativt vanliga och ibland livslånga symtom och biverkningar av sjukdom och/eller behandling som kan ha en betydande påverkan på ens livskvalitet, menar Madelene.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>