Ny forskning styrker Coala’s ledande träffsäkerhet
Hem NyheterForskning Ny forskning styrker Coala’s ledande träffsäkerhet

Ny forskning styrker Coala’s ledande träffsäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenteras ny forskning på det 21:a Svenska Kardiovaskulära Vårmötet i Göteborg som styrker värdet med Coala’s sekventiella kombination av digitalt bröst- och tum-EKG.

Ny forskning styrker Coala’s ledande träffsäkerhet 3Den patentsökta metoden med 2-avlednings EKG med molnbaserad analys visar på signifikant ökad träffsäkerhet jämfört med att bara analysera för förmaksflimmer med tum-EKG.

I forskningsstudien “Performance evaluation of dual vs. single lead automatic, real-world arrhythmic ECG recordings.” utvärderades Coala Heart Monitor genom manuell tolkning av 1000 på varandra följande anonyma utskrifter av bröst- och tum-EKG registreringar. Dessa jämfördes med de algoritmbaserade, automatiserade analyserna av motsvarande mätningar. Inspelningarna kom från faktiska Coala-användare i Sverige och de blinda inspelningarna tolkades manuellt av en utbildad kardiolog.

”Studien bekräftar värdet i vårt system och hur kombinationen av bröst- och tum-EKG avsevärt ökar träffsäkerheten och reducerar andelen falskt positiva indikeringar för förmaksflimmer med nästan tre gånger jämfört med enkelt tum-EKG. Att minska andelen falskt positiva indikeringar är betydelsefullt både för att inte i onödan belasta vården såväl som för att minska oron hos den enskilde patienten”, kommenterar Magnus Samuelsson, CTO på Coala Life och medförfattare till de presenterade forskningsresultaten.

Coala’s patentsökta sekventiella kombination av bröst- och tum-EKG konkluderade signifikant högre positivt prediktivt värde (PPV) jämfört med enbart tum-EKG. Sekventiellt bröst- och tum-EKG minskade andelen falskt positiva indikeringar av förmaksflimmer från 35,3% för enbart tum-EKG till 12,8% för den sekventiella kombinationen av bröst- och tum-EKG.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>