Ny i Swecares styrelse, välkommen Ulrika Olsson!
Hem HÄLSA Ny medlem i Swecares styrelse, välkommen Ulrika Olsson!

Ny medlem i Swecares styrelse, välkommen Ulrika Olsson!

Publicerat av: Redaktionen

Berätta kort om vem du är!

Jag har en klinisk bakgrund som fysioterapeut och har varit verksam inom både region och kommun.

Jag har på Arjo besuttit olika positioner inom bolaget – bland annat som ansvarig för vårt svenska försäljningsbolag under flera år, för att därefter tagit mig an globala roller de senaste 5 åren. Jag har idag en tudelad roll där den ena delen är inom vår Global Academy. Där sitter jag som ansvarig för utbildningsverksamheten i Europa samt supporterar våra globala lanseringar. Den andra delen är som ansvarig för Governmental Affairs på bolaget. Parallellt med detta har jag också rollen som ordförande i sektorsgruppen HELP i den svenska branschorganisationen Swedish Medtech.

Vad fick dig att tacka ja till uppdraget som suppleant i vår styrelse?

Ny i Swecares styrelse, välkommen Ulrika Olsson!

Jag är väldigt stolt och hedrad över att bli tillfrågad. Arjo och Swecare har en gemensam vision om att det ska finns tillgång till en vård av hög kvalitet. Att då kunna arbeta tillsammans med intressenter från olika nivåer inom hälso- och sjukvård, akademi, företag och branschorganisationer för att uppnå detta; både nationellt och internationellt, är väldigt spännande. Att kunna lyfta kunskapen om vilket värde satsningar inom Life Science/Med Tech har, bidrar till ytterligare en gemensam målsättning: en utökad export av produkter, tjänster och kunskap inom detta område.

Vad kommer du att bidra med som ny i Swecares styrelse?

Jag hoppas kunna bidra i den övergripande diskussionen om vikten av att påvisa värdet av investeringar inom det område där vi är verksamma. Sedan mer specifikt, vid behov, betona vikten av att arbeta effektivt utifrån tre perspektiv – vårdtagaren, vårdpersonalen och vårdinstansen. Det är väldigt olika delar som alla måste vara synkade för att uppnå målen med kontinuitet för personcentrerad vård ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Ditt bästa sommarminne?

Det har varit en bra sommar på många sätt i år – inga väckarklockor att ställa, god mat och nu även att kunna träffa vänner igen i något större utsträckning – om än fortfarande mycket utomhus. Jag tror dock att det som sticker ut lite extra är morgonpromenaderna med hunden längs stranden i Åhus, där morgonkaffet intogs vid vattenbrynet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>