Årets julklapp? – Design och Välbefinnande i ett paket
Hem LIVSSTIL Årets bästa julklapp? – Design och Välbefinnande Leitz TruSens luftrenare

Årets bästa julklapp? – Design och Välbefinnande Leitz TruSens luftrenare

Publicerat av: Redaktionen

Leitz TruSens luftrenare måste vara årets absolut bästa julklapp.

Det är en gåva av hälsa och välmående till våra nära och kära.

Vi kanske inte är medvetna om det, men det finns luftföroreningar i våra hem som påverkar båda hälsa och miljö. Föroreningar i inomhusluft kommer utifrån genom ventilation och drag, men skapas även i våra bostäder av till exempel matlagning, tobaksrök, rengöringsprodukter och hudpartiklar från människor. Luftföroreningar kan göra människor sjuka och förkorta den förväntade livslängden.

Årets julklapp? – Design och Välbefinnande i ett paket

Leitz TruSens luftrenare hjälper dig att skapa det bästa inomhusklimatet i ditt hem.

– Vi spenderar ca 90% av vår tid inomhus, och att andas renare luft är extremt viktigt för vår hälsa, säger Tomas Lennberg, Country Manager på Acco Brands Sverige. Filtertrumman i TruSens är otroligt effektiv och fångar upptill 99,9% av luftburna allergener och bakterier med 360 graders filtrering. TruSens har fyra reningsnivåer, varav en är ett HEPA-filter som fångar upp de allra minsta partiklarna, fortsätter han.

Leitz TruSens har en SensorPod som placeras på andra sidan rummet från luftrenaren. SensorPoden läser av luftkvaliteten i rummet och skickar signaler till luftrenaren som justerar rengöringshastigheten därefter – helt automatiskt. Sedan fördelas renare luft i två luftflöden över hela rummet vilket säkerställer att man inte får några döda zoner.

Barn är särskilt utsatta och känsliga för luftföroreningar. Deras lungor är mindre och det gör att relativt mer luftföroreningar tas upp i ett barns luftvägar och lungor jämfört med vuxna. Eftersom barns immunsystem är under utveckling drabbas barn ofta av infektioner i luftvägarna. Därför är det viktigt att ge våra barn en möjlighet att andas renare luft inomhus.

En renare och friskare inomhusluft är inte bara bra för hälsan, den stöder även funktionsförmågan och inlärningen.

Leitz TruSens finns i tre olika storlekar och ytan på det rum som du vill täcka avgör vilken av de tre modellerna som passar bäst i ditt hem. Maskinen har även ett praktiskt bärhandtag så att du lätt kan flytta den mellan olika rum. Som tillbehör finns olika specialfilter: Allergi, lukt och husdjurfilter.

– Förutom att Leitz TruSens skapar en god inomhus miljö så är den en snygg inredningsdetalj. Det är en julklapp med design och välbefinnande i ett som hela familjen mår bra av, avslutar Tomas Lennberg.

Leitz TruSens (Z2000 och Z3000) är testad och kvalitetscertifierad av ECARF (European Center for Allergy Reserach Foundation) som endast certifierar produkter som möter deras guidelines och kriterier för att motverka allergier.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>