Globala löpartävlingen Wings for Life World Run blir helt digital för andra året i rad
Hem NYHETER Globala löpartävlingen Wings for Life World Run blir helt digital för andra året i rad

Globala löpartävlingen Wings for Life World Run blir helt digital för andra året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Söndagen den 9 maj klockan 12:00 svensk tid är det dags för löpartävlingen Wings for Life World Run 2021, ett välgörenhetslopp där man springer för de som inte kan.

Globala löpartävlingen Wings for Life World Run blir helt digital för andra året i rad

Aron Anderson of Sweden is seen during the sixth edition of the Wings for Life World Run in Zadar, Croatia on May 5, 2019. // Tomislav Moze for Wings for Life World Run // SI201905050439 // Usage for editorial use only //

Tävlingen har ett speciellt upplägg där det gäller att springa eller rulla så långt som möjligt innan en ”Catcher Car” hinner ikapp och utförs synkroniserat runtom hela världen.

I år sker det för andra året i rad helt digitalt via en app där alla intäkter oavkortat går till ryggmärgsforskningen. Hur långt hinner du innan bilen är ikapp?

Den globala löpartävlingen Wings of Life World Run arrangeras i år för åttonde året i rad. Tävlingen har under alla år erbjudit deltagande via en app för att så många som möjligt ska kunna vara med, men i år blir andra gången som tävlingen sker helt digitalt som en följd av den rådande pandemin. Deltagare från hela världen kan anmäla sig och springa individuellt. Förra året registrerade sig hela 77 103 personer från 171 länder mellan åldern 18 till 95 år – varav närmare 900 svenskar genomförde loppet.

Svensk världsrekordhållare i Aron Anderson

Tävlingen har ett lite annorlunda upplägg än de flesta andra lopp. Här handlar det inte om att springa en bana med start och mål på så kort tid som möjligt, istället handlar det om att hålla ut så länge som möjligt innan en virtuell bil eller så kallad ”Catcher Car” hinner ikapp dig. Upplägget är enkelt. Deltagare runtom hela världen startar individuellt men samtidigt klockan 12:00 svensk tid på söndagen den 9 maj. En halvtimme efter startar den virtuella bilen i appen och när den har hunnit ikapp dig är loppet slut.

Förra året vann den brittiske långdistanslöparen Michael Taylor som sprang 69,92 km på fyra timmar och tolv minuter innan bilen hann ikapp. Detta innebär en kilometertid på 3:36 per km. Tvåa kom svenske Aron Anderson som vunnit loppet två gånger tidigare och innehar fortfarande världsrekordet i distans för loppet med hela 92,14 kilometer. Aron är nu i full gång med sin träning och ser fram emot årets lopp.

– Jag önskade att jag hade haft mer kraft förra året, så för i år är målet att komma ännu längre, helt enkelt. Det mest spännande med det här loppet är att det först och främst är för en god sak, att samla in pengar till ryggmärgsforskning, men det är också ett tävlingskoncept som anpassas efter dina förutsättningar. Är du otränad motionär blir det en bra löprunda medan för en elitlöpare blir det ett ultralopp, säger Aron Anderson.Aron Anderson tog sig 68,1 kilometer och tog den globala andraplatsen 2020. Foto: Wings for Life World Run.

Spring för de som inte kan – Alla intäkter går oavkortat till ryggmärgsforskningen

Alla intäkter från tävlingen går oavkortat till ryggmärgsforskningen och såväl löpare som rullstolsburna deltar. Sedan starten 2014 har tävlingen genererat närmare 30 miljoner euro till forskningen. Under förra året digitala event samlades hela 2,8 miljoner euro in.

Registreringen till årets lopp är redan öppen.

För att tävla och för att träna på upplägget inför den 9 maj kan gratis-appen Wings for Life World Run App enkelt laddas ned från App Store eller Google Play Store.

Så kör den virtuella bilen och mållinjen

Tid efter start HH:MM Hastighet Distans
00:00 till 00:30 0 km/h 0 km
00:30 till 01:00 14 km/h 0 till 7 km

 

01:00 till 01:30 15 km/h 7 till 14,5 km
01:30 till 02:00 16 km/h 14,5 till 22,5 km
02:00 till 02:30 17 km/h 22,5 till 31 km
02:30 till 03:00 18 km/h 31 till 40 km
03:00 till 03:30 22 km/h 40 till 51 km
Från 03:30 och framåt 26 km/h mer än 51 km

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>