Ny mottagning ska hjälpa fler med ångest och depression i Stockholm
Hem HÄLSA Ny mottagning ska hjälpa fler med ångest och depression i Stockholm

Ny mottagning ska hjälpa fler med ångest och depression i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Den 10:e april slog äntligen Capio Psykiatris nya specialistpsykiatriska mottagning upp portarna på Södermalm i Stockholm.

I nyrenoverade, fräscha lokaler kan nu dubbelt så många patienter erbjudas hjälp med svår ångest och/eller depression.Ny mottagning ska hjälpa fler med ångest och depression i Stockholm 2

Mottagningen blir ett nav i Stockholms Läns Landstings satsning för bättre och mer tillgänglig psykiatrisk vård för vuxna över 18 år i Stockholm. Verksamhetens uppdrag är att erbjuda specialiserad vård och med hög evidens inom området ångest och depression. Personalen har en hög kompetens och erfarenhet inom området. Verksamhetens mål är att erbjuda behandling utifrån individens specifika behov.

Maria Bejhem, som är verksamhetschef för Capio Psykiatris ångest- och depressionsmottagning, är glad att mottagningen äntligen har öppnat. Hon framhåller hur viktigt det är att patienterna får den hjälp de behöver snabbt.

– De patienter som behöver komma till oss ska inte behöva vänta. Därför erbjuder vi tid till specialistbedömning inom 7 dagar och påbörjad behandling inom 30 dagar, säger hon.

När en patient påbörjar sin behandling och behandlingsplanen skapas sker detta alltid på individens villkor med hög flexibilitet och kontinuitet.

– Hög kvalitet, delaktighet och ett personligt bemötande står i fokus hos oss, säger Maria Bejhem.

Mottagningen invigs formellt med öppethus den 8 juni kl.15-17.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>