Ny onlineutbildning – Matsäkerhet i vård och omsorg
Hem NYHETER Ny onlineutbildning – Matsäkerhet i vård och omsorg

Ny onlineutbildning – Matsäkerhet i vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Vår unika onlineutbildning ger de som är delaktiga i enklare mathantering i vård och omsorg de nödvändiga kunskaper som krävs inom matsäkerhet.

Ny onlineutbildning - Matsäkerhet i vård och omsorg 2De som utför utbildningen får förståelse för faror förknippade med mat och veta hur de ska arbeta, så att ingen ätande ska bli sjuk eller skadad på grund av fel hantering.

Utbildningen passar utmärkt till personer som serverar mat, brer smörgåsar och gör i ordning frukost och mellanmål eller är stöd och hjälp för andra i mathanteringen, t.ex. inom gruppboenden och hemtjänst.

Utbildningen behandlar:
– Vad är matsäkerhet?
– Vilket är ansvaret och skyldigheterna vid hantering av mat?
– Hälsofaror och risklivsmedel
– Personalhygien och smittor
– Arbetssätt för säker mat
– Checklista för matsäkerhet
– Avslutande kunskapstest
– Tips till fördjupning

Genom ett varierat upplägg får deltagaren ökade kunskaper inom ämnet. Den som fullföljer utbildningen och får godkänt på alla frågor får även ett intyg. Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra.

Du använder en vanlig webbläsare på datorn, läsplattan eller mobilen. I din egen takt, när och var du vill.

Bergström & Hellqvist AB utvecklar och breddar ständigt utbudet av onlineutbildningar för livsmedelsbranschen, som ett utmärkt komplement till fysiska utbildningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>