Ny svensk teknologi för diagnostik av bröstcancer testas av ledande experter i Tyskland
Hem NYHETERCANCERVÅRD Ny svensk teknologi för diagnostik av bröstcancer testas av ledande experter i Tyskland

Ny svensk teknologi för diagnostik av bröstcancer testas av ledande experter i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

NeoDynamics’ tyska multicenterstudie (PULSE) presenterades för ca 150 deltagare på det årliga AWOgyn-mötet.

Ny svensk teknologi för diagnostik av bröstcancer testas av ledande experter i Tyskland 2(Percutaneous Ultrasound-guided biopsy evaluated for axillary Lymph node Sampling Efficacy).

Arbetsgruppen för bröstcancerkirurgi i den tyska föreningen för Obstetrik och Gynekologi (AWOgyn e.V ), samlades under helgen 8-9 februari för sitt vetenskapliga årsmöte i München.

NeoDynamics deltog tillsammans med ca 20 andra företag verksamma inom bröstcancerdiagnostik och -kirurgi. Syftet var primärt att svara på frågor kring den pågående PULSE -studien och ta emot intresseanmälningar för att rekrytera flera centra. syftet var också att skapa kännedom kring NeoNavias pulsbiopsisystem som kombinerar ultraljudsledda biopsinålar (VAB/CNB) med pulsteknologi. NeoDynamics egenutvecklade frontmatade biopsinål utvärderas i PULSE studien.

Dr Marc Thill (Priv.-Doz. Dr. med.) från Agaplesion Markus-krankenhaus i Frankfurt presenterade NeoDynamics’ tyska multicenterstudie (PULSE) för de ca 150 deltagarna. Utöver studien och dess upplägg berättade Dr Thill även om NeoNavia biopsisystem med den patenterade mikropulsteknologin samt den nya pulsbiopsinål som används för vävnadsprovtagning i axillära lymfkörtlar..

”För mig har denna teknologi gjort det lättare att ta axillära biopsier. I PULSE-studien kommer vi specifikt att utvärdera hur NeoNavia biopsisystem och den nya typen av pulsbiopsinål som NeoDynamics har utvecklat, presterar i axillan men också kartlägga lymfkörtelhantering i axillan generellt. Hela vår arbetsgrupp ställer sig bakom denna studie som vi tror kommer att gagna utvecklingen inom bröstcancerdiagnostiken. Återkopplingen från deltagarna var mycket positiv och efteråt uttryckte flera centra ett intresse av att gå med i studien” säger Priv.-Doz. Dr. med. Marc Thill som också är representant för styrelsen för arbetsgruppen AwoGyn.

Det var glädjande att vårt pulsbiopsisystem NeoNavia väckte ett så stort intresse hos ledande specialister i landet och att flera kliniker anmälde sitt intresse att få möjlighet att testa produkten med de tre nåltyperna”, säger Kai-Uwe Schässburger, NeoDynamics’ chef för klinisk utveckling och medicinska frågor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>