Redsense blodläckagealarm levererar patientsäkerhet enligt amerikansk pilotstudie hos ledande dialyskedja
Hem NYHETER Redsense blodläckagealarm levererar patientsäkerhet enligt amerikansk pilotstudie hos ledande dialyskedja

Redsense blodläckagealarm levererar patientsäkerhet enligt amerikansk pilotstudie hos ledande dialyskedja

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical meddelar att en utvärdering av Redsense blodläckagealarm hos en av de största dialyskedjorna i USA nu är genomförd.

Redsense blodläckagealarm levererar patientsäkerhet enligt amerikansk pilotstudie hos ledande dialyskedja 1

Redsense Medicals VD Patrik Byhmer

Dialyskedjan diskuterar nu hur de skall gå vidare med sin användning av systemet.

Utvärderingen genomfördes under våren sommaren 2018 och utökades till ytterligare kliniker under hösten och vintern 2018. Preliminära resultaten visade att Redsense larmade för alla blodläckage kopplade till vennålen vid de dialyscenter som använde Redsense blodläckagealarm. Studien visade också att det tog förhållandevis lite tid för sjuksköterskan att sätta igång Redsense i början av behandlingen. Resultaten från pilotstudien ska nu utvärderas.

– Det är viktigt att vi slår fast att det går att reducera antalet allvarliga incidenter och dödfall till följd av vennålsutdragning genom att använda Redsense blodläckagealarm, säger Redsense Medicals VD Patrik Byhmer.

Han bedömer att resultaten från utvärderingen kan komma att bidra till att Redsense blir standard vid hemodialysbehandlingar i USA.

– Utöver den mänskliga tragedin för varje dödsfall med sig betydande kostnader i form av utredningar, förlorad arbetstid och ersättningsanspråk som dessutom måste hanteras juridiskt. I längden kan och bör ingen kommersiell eller statlig vårdaktör godta dessa konsekvenser om det finns ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att undvika dem, kommenterar Redsense Medicals VD Patrik Byhmer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>