Hem NYHETER Ny telefonlinje erbjuder stöd för tonårsföräldrar

Ny telefonlinje erbjuder stöd för tonårsföräldrar

Publicerat av: Redaktionen

Nu öppnar Göteborgs Stad en telefonlinje för den som är orolig för en tonåring eller en ung person.

Ny telefonlinje erbjuder stöd för tonårsföräldrar 2

Jenny Aleryd, Maria Andersson och Anders Karlsson är tre av socialarbetarna som arbetar med Ungdomsenhetens föräldratelefon. Foto: Anders Magnusson.

Hit kan föräldrar och andra viktiga vuxna ringa och få stöd av erfarna socialarbetare.

Som tonårsförälder eller en annan viktig vuxen runt en ung person kan man möta många problem – kanske är man orolig för någon som har hoppat av gymnasiet, hänger på stan eller använder droger. Eller att man har svårt att nå fram till sin tonåring.

Då kan det underlätta att prata med någon professionell om sina tankar och sin oro.

Nu öppnar Social resursförvaltnings ungdomsenhet en föräldratelefon för den som är orolig för en ung person i sin närhet.

-Inga frågor är för stora eller små. Till oss kan man ringa och prata om sin situation så stöttar vi till rätt hjälp, säger Maria Andersson, nätverksledare på ungdomsenheten.

Hon är en av de socialarbetare från Social resursförvaltnings ungdomsenhet, Mini-Maria och Stödcentrum för brottsutsatta som bemannar telefonen. Det är verksamheter som på olika sätt stöttar unga som hamnat i svårigheter, till exempel är inblandade i kriminalitet, har problem med droger, riskerar att radikaliseras eller har utsatts för brott.

– Vi möter många föräldrar till ungdomar och vet att det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig. Därför startar vi föräldratelefonen. Om inte vi kan hjälpa så lotsar vi vidare, säger Anders Karlsson, medlare på ungdomsenheten.

Så här fungerar föräldratelefonen:

  • Föräldratelefonen är till för föräldrar, anhöriga och andra vuxna runt tonåringar och unga vuxna.
  • En telefonsvarare tar emot ditt samtal.
  • Du lämnar ett meddelande och blir sedan uppringd.
  • Den som ringer upp arbetar under sekretess.
  • Hjälpen är kostnadsfri.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>