Hem NYHETER Nytt DNA-test för smart hudvård – genetiska förutsättningar vägleder till välmående hud

Nytt DNA-test för smart hudvård – genetiska förutsättningar vägleder till välmående hud

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för hudvård och att använda sig av hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser ökar, men det kan vara svårt att hitta rätt i skönhetsdjungeln.

Nytt DNA-test för smart hudvård – genetiska förutsättningar vägleder till välmående hud 3Nu kommer så kallad ”smart hudvård” som baseras på DNA-teknik. HealthTech-bolaget Dynamic Code lanserar testet SKIN – ett unikt DNA-test som ger kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Testet ger ett personligt svar med skräddarsydda rekommendationer på hudvårdsingredienser, samt råd kring kost och livsstil för en välmående hud.

– Det här DNA-testet ger information om din huds genetiska förutsättningar och hur du kan anpassa din hudvård, kost och livsstil för att få en så välmående hud som möjligt.

– Många gånger baserar vi kunskap om huden och hudvård på magkänsla eller trender. SKIN ger dig information om din hud och dess unika förutsättningar. Smart hudvård börjar med DNA-test, säger Anne Kihlgren, grundare och VD på Dynamic Code.

Forskning och avancerad teknik ligger bakom

Testet SKIN är baserat på de senaste forskningsrönen inom hudvård och undersöker 16 olika genetiska markörer genom DNA-teknik. Testet ger ett personligt svar med information om vilka genetiska förutsättningar som kan påskynda hudens åldrande och hur du kan förebygga genom att välja lämpliga hudvårdsprodukter.

Resultatet är uppdelat i fem kategorier; kollagennedbrytning, glykering, pigmentering, antioxidantskydd och känslighet. Svaret inom varje kategori klassificeras enligt nivåerna: Ingen förhöjd benägenhet, Förhöjd benägenhet och Kraftigt förhöjd benägenhet.

Livsstil avgör

Huden är vårt största organ och fungerar som en skyddsbarriär mot yttre påfrestningar. Varje hud är unik och dess förutsättningar beror upp till 60 procent på genetiskt arv, resterande beror på livsstil och miljön runt omkring dig. I testsvaret inkluderas skräddarsydda hudvårdstips såväl som konkreta råd för vad man kan göra för att förebygga och motverka för tidiga ålderstecken i huden. I testsvaret finns även möjlighet till rådgivning med hudterapeut, där hudtyp, övrig hälsa och livsstilsfaktorer vägs in.

– Vill du ha en frisk och välmående hud är det viktigt att du använder en hudvård som är väl anpassad efter din huds behov och att då kunna ha din genetiska profil i åtanke är ett fantastiskt verktyg, säger Melinda Ingvarsson, auktoriserad och specialiserad hudterapeut.

SKIN är ett test som är kopplat till hudens välbefinnande och hudvård, och är inte ett medicinskt diagnostiskt test. Testets syfte är inte att fastställa diagnoser, behandling, lindring eller förebyggande av sjukdomar.

Så går testet SKIN till:

  • DNA från insidan av din kind – gnugga den mjuka delen av provtagningspinnen mot insidan av kinden.
  • Skicka tillbaka ditt test med medföljande returkuvert.
  • Du får svar via Dynamic Codes webb med hjälp av en personlig analyskod.
  • Kostnadsfri rådgivning med hudterapeut erbjuds online.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>