Nytt samarbete kombinerar cybersäkerhet och compliance inom branschen för Life Science
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Nytt samarbete kombinerar cybersäkerhet och compliance inom branschen för Life Science

Nytt samarbete kombinerar cybersäkerhet och compliance inom branschen för Life Science

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget F-Secure och konsultföretaget PlantVision har ingått ett samarbete.

Nytt samarbete kombinerar cybersäkerhet och compliance inom branschen för Life Science

Samarbetet är utformat för att hjälpa kunder inom Life Science att samordna arbetet kring cybersäkerhet och compliance inom läkemedels- och medicinteknikindustrin.

Behovet av F-Secures och PlantVisions gemensamma expertis är särskilt aktuellt i samband med att EU-kommissionen föreslagit att uppdatera NIS-direktivet med både högre säkerhetskrav och en större omfattning som berör fler branscher (NIS 2), inklusive läkemedel och medicinteknik.

”När IT-hoten mot Life Science-företag blir fler och allvarligare, och kraven på compliance genom hela värdekedjan blir tuffare, särskilt i samband med NIS 2, behövs samordnade insatser som fokuserar på patientsäkerhet men även skyddar leverantörer från stora potentiella ekonomiska risker. Cybersäkerhet måste helt enkelt byggas in i kundernas processer,” säger Anna-Lena Mann på PlantVision.

Det första NIS-direktivet antogs av EU år 2016 och blev till nationell lagstiftning under 2018. Syftet är att skapa en hög gemensam säkerhetsnivå i samhällsviktiga nätverks- och informationssystem inom EU. Sedan dess har det hänt mycket inom både cybersäkerhet och samhällsviktiga branscher, inklusive Life Science, och i december 2020 föreslog EU-kommissionen att uppdatera direktivet. Uppdateringarna ska modernisera det tidigare direktivet så att det blir bättre anpassat efter nuvarande och framtida cybersäkerhetsbehov och när det nya direktivet väl antagits har industrin 18 månader på sig att implementera förändringarna.

”Life Science är ett brett område som omfattar såväl läkemedel som medicinteknisk utrustning, och tyvärr ser vi intensifierade IT-attacker riktade mot företag i branschen,” säger Ingrid Waldheim, Head of Security and Risk Management på F-Secure. ”Liksom andra compliance-krav inom industrin är cybersäkerhet ett komplext område som ständigt utvecklas, vilket medför att våra kunder likaså behöver utvecklas för att kontinuerligt efterleva krav samt upprätthålla motståndskraft mot cyberhot. Via samarbetet med PlantVision kan vi erbjuda en koordinerad expertis för att hjälpa våra kunder med cybersäkerhet och compliance inom läkemedels- och medicinteknikindustrin.”

F-Secure och PlantVision kommer erbjuda workshops, events och utbildningar kring vad NIS 2 innebär och hur företag bör förhålla sig till det.

Tillsammans har företagen över 50 års av erfarenhet av att hjälpa Life Science-företag att anpassa sina processer efter de regelverk som finns inom cybersäkerhet samt compliance och datoriserade system för läkemedels- och medicinteknikindustrin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>