Nytt svenskt biopsisystem för bättre provtagning vid misstänkt bröstcancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Nytt svenskt biopsisystem för bättre provtagning vid misstänkt bröstcancer

Nytt svenskt biopsisystem för bättre provtagning vid misstänkt bröstcancer

Publicerat av: Redaktionen

I Sverige drabbas omkring 8000 kvinnor av bröstcancer varje år, globalt är siffran 1,7 miljoner och stigande.

Tack vare förbättrad bilddiagnostik och effektiva screeningprogram upptäcks numera cancerfall tidigt, när tumören ännu är liten. Utvecklingen av procedurer och precisionsmediciner inom bröstcancerområdet ställer nya högre krav på diagnostiska metoder och dess precision. När en misstänkt sjuklig förändring i vävnad har upptäckts utför läkaren normalt nålbiopsi följt av brostcancer2-600x287patologisk analys för att kunna fastställa förändringens natur och ställa diagnos.

NeoDynamics har utvecklat en ny nålplaceringsteknologi och nåldesign som stödjer utvecklingen inom bröstcancerområdet och läkarens behov av nya precisionsinstrument för vävnadsprovtagning. NeoNavia är utformad för att hjälpa läkaren att säkert och med minimal påverkan på vävnaden placera nålen och ta representativa prov med precision oavsett vävnadens beskaffenhet och den misstänkta förändringens storlek och placering.

Anna Eriksrud, VD:

-Att skapa en förenklad behandlingsprocess för bröstcancerpatienter kan leda både till kostnadsbesparingar och en bättre patientupplevelse, avslutar VD Anna Eriksrud, NeoDynamics.

Jörgen Vrenning, CFO:

-Bolaget är nu redo att ta ut sin biopsiteknologi på marknaden efter flera år av utveckling. Vi har fått fram en bra produkt och har nu också en ny stark delägare i Boai som även kan bidra med goda kontakter på den kinesiska marknaden, säger Jörgen Vrenning CFO på NeoDynamics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>