Hem NYHETER Ökad samverkan mellan vård- och omsorgsutförare i kommunen

Ökad samverkan mellan vård- och omsorgsutförare i kommunen

Publicerat av: Redaktionen

På grund av den ökade smittspridningen kommer alla vård- och omsorgsutförare nu att ha veckovisa samverkansmöten tillsammans med Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

Ökad samverkan mellan vård- och omsorgsutförare i kommunen 3Smittspridningen av coronaviruset ökar snabbt i hela landet och i Norrtälje kommun, och fler åtgärder krävs för att kunna möta situationen.

Därför kommer veckovisa möten hållas med alla vård- och omsorgsutförare i kommunen.

– Vi gör på samma sätt som i våras genom att mobilisera en samverkan mellan alla vård- och omsorgsutförarna i Norrtälje kommun, säger tf förbundsdirektör Maria Johansson, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Initialt hålls veckovisa digitala samverkansmöten fram till den 17 december. Syftet är att alla vård- och omsorgsutförare ska ha en samlad aktuell lägesbild, både regionalt och hur det ser ut lokalt i Norrtälje kommun.

– Vi hade en mycket god samverkan under våren, då bland annat resurser omfördelades mellan utförarna. Flera utförare bemannade då exempelvis Norrtälje sjukhus mobila hemsjukvårdsteam och luftvägsmottagningen. Beroende på hur händelseutvecklingen nu blir kan vår samverkan behöva intensifieras, säger Maria Johansson.

Den senaste veckan har KSON kunnat se ett mer ansträngt bemanningsläge, både på Norrtälje sjukhus som nu är i stabsläge, men också hos fler vård- och omsorgsutförare. Det, tillsammans med den ökade smittspridningen,bidrar till att KSON nu tillsammans med vårdbolaget Tiohundra tar initiativet till kontinuerliga samverkansmöten med alla vård- och omsorgsutförare i kommunen.

– Alla vård- och omsorgsutförarna gör ett otroligt fint arbete och vi har stor tilltro till hur de tar hand om de invånare som behöver vård och omsorg – inte minst under rådande pandemi, säger Maria Johansson.

Det aktuella smittoläget inom KSON:s omsorgsverksamheter per den 18 november:
Tre (3) personer med bekräftat smitta inom särskilt boende för äldre.
Sex (6) personer med bekräftad smitta inom hemtjänsten.

– Nu gäller det att vi alla tar vårt ansvar för att minska smittspridningen. Tillsammans med Norrtälje kommun avråder vi från besök på kommunens äldreboenden. Det gör vi utifrån de allmänna skärpta råden för region Stockholm som bland annat innebär att vi inte ska träffa andra än de man bor med. Kontakta alltid personalen vid äldreboendet för att höra vilka rutiner de har för besök. Tillsammans kan vi alla hjälpas åt att minska smittspridningen och vända coronakurvan, säger Maria Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>