Ortoma har nått överenskommelse om icke-bindande term sheet för exklusiva distributionsrättigheter i Japan
Hem NYHETER Ortoma har nått överenskommelse om icke-bindande term sheet för exklusiva distributionsrättigheter i Japan

Ortoma har nått överenskommelse om icke-bindande term sheet för exklusiva distributionsrättigheter i Japan

Publicerat av: Redaktionen

Ortoma har nått överenskommelse om icke-bindande term sheet, med en större global tillverkare av ortopediska implantat och MedTech-produkter, för exklusiva distributionsrättigheter av Ortoma Treatment Solution för höftleds-kirurgi i Japan.

Nästa steg i processen är att ingå ett bindande definitivt avtal.

Parterna har med term sheet nått en preliminär överenskommelse om de principiella kommersiella villkoren för distributionsrättigheterna av Ortoma Treatment Solution (OTS) i Japan. Term sheet omfattar exklusiva distributionsrättigheter för OTS för höftledskirurgi, innefattande produkterna OTS Hip Plan och OTS Hip Guide, under en initial period av 7 år. De potentiella inkomsterna för Ortoma kan, under förutsättning att de omfattas av ett bindande avtal, vara en kombination av fasta avgifter och löpande varierande avgifter, men kan inte kvantifieras i detta stadie.

Ortoma har nått överenskommelse om icke-bindande term sheet för exklusiva distributionsrättigheter i JapanJag är mycket nöjd med detta första steg och möjligheten att ta OTS för höftledskirurgi till den japanska marknaden med en större industriell partner. Term sheet är resultatet av en längre tids förhandlingar. Vi ser fram mot kommande steg för att ge vår partner stöd i en framgångsrik lansering på denna strategiskt viktiga marknad. Vi är övertygade att detta partnerskap har möjligheten att erbjuda en konkurrensfördel på marknaden och som kommer bli en grund för framtida tillväxt”, säger Linus Byström, vd för Ortoma.

Överenskommelsen om term sheet triggar inlämning av en regulatorisk ansökan för marknadsföringsgodkännande i Japan. Ansökan kan godkännas inom 4-6 månader efter att ansökan har lämnats in. Den underliggande dokumentationen för att lämna in den regulatoriska ansökan har redan förberetts av Ortoma, som kommer att bära kostnaderna för ansökan om ett definitivt avtal inte nås.

Det är Ortomas mål att ingå det bindande definitiva avtalet innan den regulatorisk ansökan godkänns.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>