Hem NYHETER Oticon More ™ är världens första hörapparat som låter dig höra alla relevanta ljud tack vare ett inbyggt Deep Neural Network

Oticon More ™ är världens första hörapparat som låter dig höra alla relevanta ljud tack vare ett inbyggt Deep Neural Network

Publicerat av: Redaktionen

Oticon har helt förändrat hur en hörapparat fungerar!

Oticon More ™ är världens första hörapparat som låter dig höra alla relevanta ljud tack vare ett inbyggt Deep Neural Network 3Nya hörapparaten Oticon More ™ är först i världen med att ge åtkomst till alla de ljud du behöver för att höra mer naturligt, samtidigt som du kan njuta av en behaglig lyssningsupplevelse.

Utöver att fokusera på tal säkerställer Oticon More ™ att du enklare kan tolka och förstå alla ljud i din omgivning – precis som vårt naturliga hörselcentra. Oticon More ™ har tränats med 12 miljoner verkliga ljudmiljöer för att stödja din hjärna att förstå ljud och för att säkerställa en bättre ljudupplevelse än någonsin tidigare.

Oticon, världsledande tillverkare av hörapparater, tillkännager idag lanseringen av den nya revolutionerande hörapparaten Oticon More ™.

Oticon More ™ introducerar ett helt nytt sätt att ge stöd till personer med en hörselnedsättning och är världens första hörapparat som låter dig höra allt du behöver tack vare ett tränat Deep Neural Network (djupinlärning) som stödjer din hjärna att arbeta naturligt och effektivt. Din hjärna har en central roll i hörselprocessen och det är viktigt att den får rätt stöd för att kunna arbeta på rätt sätt. Oticon More ™ är den första hörapparaten som ger din hjärna åtkomst till alla relevanta ljud den behöver, samtidigt som ljudet förblir behagligt. Oticon More ™ är tränat för att göra det lättare för dig att hantera en komplett ljudmiljö, även i riktigt komplexa situationer som till exempel en fest eller en restaurang med många personer. När du är mindre begränsad av din hörselnedsättning kan du njuta av livet fullt ut.

Hörapparaten Oticon More ™ efterliknar hur din hjärna naturligt arbetar
Hörapparaten Oticon More ™ tar utvecklingen av avancerad hörapparatteknologi till nästa nivå. Det görs genom att introducera en helt ny teknologi i hörapparater, ett intelligent Deep Neural Network, som har tränats med 12 miljoner ljudmiljöer från verkligheten. Det gör att Oticon More ™ kan känna igen alla ljud, deras detaljer och hur de bäst ska återges. Oticon är den första tillverkaren av hörapparater som tränat ett inbyggt Deep Neural Network med ljud inspelade utanför labbet, vilket i grunden förändrar den information som dina hörapparater använder för att hjälpa dig att höra. Oticon More ™ ger dig kontinuerligt och automatiskt det optimala ljudet du behöver i en given situation och gör det samtidigt som teknologin säkerställer att du inte blir överbelastad av alla ljud i din omgivning

”Det är tid för ett nytt perspektiv inom hörsel och Oticon More™ ger just det”, säger Mia Gårdhagen, Försäljningschef, Oticon. ”Vi har länge fokuserat på behovet av att ge stöd till hjärnan med avancerad hörselteknologi och vi är banbrytande i många teknologier som redan idag hjälper våra användare att leva ett rikare liv. Vi förstår att det är viktigt att ge din hjärna så mycket ljudinformation som möjligt för att kunna höra bra, vilket bekräftas av vår senaste forskning om hur hjärnan arbetar för att hantera ljud. Forskningen visar tydligt att hjärnan behöver åtkomst till en komplett ljudmiljö för att kunna fokusera. Man kan förenklat säga att hörapparater ska hjälpa dig att höra allt du behöver och återge ljuden på ett behagligt sätt. Traditionellt begränsar hörapparater åtkomsten till ljud i omgivningen och fokuserar endast på den person som pratar. Det tvingar din hjärna att jobba mer intensivt på ett onaturligt sätt och medför att du kan bli avskärmad från andra konversationer runt omkring dig. Genom att hjälpa hjärnan att bearbeta ljud så naturligt som möjligt kommer vi bättre kunna bidra till att minska de hälso- och livsproblemen som är relaterade till en obehandlad hörselnedsättning. Nästan samtliga av dessa hälso- och livsproblem orsakas av den negativa inverkan en hörselnedsättning har på hjärnan och den brist på social interaktion som är en konsekvens av att det är för ansträngande vistas i sociala miljöer.

Vi är så stolta över att ha utvecklat en hörselteknologi som kommer att forma morgondagens hörapparater och leda vägen med nya, banbrytande Oticon More ™. ”

Njut av nästa generations trådlösa anslutningar Oticon More ™ arbetar i harmoni med modern teknik för att leverera funktioner som underlättar för dig i din vardag:

 • Made for iPhone och är kompatibel med moderna Android-enheter. Du kan trådlöst överföra musik, telefonsamtal och annat direkt till dina hörapparater från din smartphone.
  • Styr dina hörapparater enkelt och diskret med din smartphone via Oticon ON appen
  • Håll kontakt med din audionom på distans via din smartphone för smidiga uppföljningsbesök (justeringar av hörapparater etc.) med Oticon RemoteCare.
  • Inga batteribyten. Med laddningsbara batterier kan du ladda dina hörapparater på natten och vakna med fulladdade batterier som räcker för en hel dags användning. Vid behov kan du snabbt ladda hörapparaterna i 30 minuter för ytterligare sex timmars användning.
  • Upplev fördelarna med internetanslutning. Få tillgång till tjänsten IFTTT för att skapa kopplingar med smarta enheter i vardagen som Alexa, dörrklockor, belysning och till och med din kaffebryggare.
  • Med Oticons praktiska tillbehör kan du trådlöst överföra ljud direkt från din TV och andra Bluetooth-kompatibla enheter, direkt till dina Oticon More ™ hörapparater.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>