Untitled 19
Hem COVID-19 Över en miljon covidbevis har skickats i Kivra

Över en miljon covidbevis har skickats i Kivra

Publicerat av: Redaktionen

Trycket på att hämta ut sitt covidbevis har varit stort.

Sedan tjänsten öppnade 1 juli har nästan 1,4 miljoner bevis begärts ut. Över 1 miljon har skickats i den digitala brevlådan Kivra.

Under den kommande veckan har omkring hälften av alla svenskar semester. Siffror från Kivra visar att över en miljon svenskar står redo att resa utomlands då de har fått sitt covidbevis.

Sedan tjänsten öppnade har cirka 1,4 miljoner covidbevis skickats. Nästan 1,2 miljoner bevis har skickats digitalt och resterande i pappersform. Av de digitala bevisen har cirka 90% skickats i den digitala brevlådan Kivra, som är landets största med över 4,4 miljoner användare. Det motsvarar cirka 85 000 levererade covidbevis per dag.

–Det stora intresset för att få sitt covidbevis har bidragit till att våra användare kan samla fler viktiga dokument på ett ställe, men även att fler svenskar nu får upp ögonen för och skaffar Kivra. Det är verkligen glädjande att se hur vi tillsammans med myndigheterna kan driva digitalisering på det här sättet, säger Kivras VD Anna Bäck.

Arbete pågår för test- och tillfrisknandebevis
Untitled 19Arbete pågår för att även bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande ska ingå i enlighet med EU‑förordningen. Från mitten av juli ska det gå att få bevis på negativt test till din digitala brevlåda – om företaget där du testat dig är uppkopplat mot E-hälsomyndigheten och anslutet till tjänsten Covidbevis.

Senast den 12 augusti ska det också gå att få bevis om tillfrisknande. Med tillfrisknande menas att man kan visa upp ett positivt covid-19-test som har tagits av hälso- och sjukvårdspersonal minst tio dagar tidigare.

Så får du ditt covidbevis i Kivra
1.
 Skaffa Kivra
2. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen till Nationella vaccinationsregistret.
3.
 Beställ beviset, genom att logga in med Mobilt BankID på E-hälsomyndighetens webbtjänst covidbevis.se 
4.
 Beviset skickas automatiskt till din digitala brevlåda om du har en, till exempel Kivra. Beviset kan också sparas ner eller skrivas ut.
5.
 Beviset är redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>