Patienter hyr ut sig själva till sjukvården
Hem NYHETER Patienter hyr ut sig själva till sjukvården

Patienter hyr ut sig själva till sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

I näringslivet skapas varje dag företag utifrån behovsefterfrågan men hur fungerar detta i svensk sjukvård? Tar man reda på patienters behov?

Patienter hyr ut sig själva till sjukvården 2Under flera år så sökte en kronisk sjuk kvinna, Maria Lindqvist, svar på dessa frågor. Nu har hon tillsammans med andra kroniskt sjuka och personer med funktionsnedsättning startat Patienthuset.

Patienthuset erbjuder en mötesplats för patienter, sjukvården och läkemedelsindustrin där samarbete ligger i fokus. Samarbete för att utveckla olika processer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.

Patienthuset samlar patienter och erbjuder deras erfarenheter och kunskap till sjukvård och läkemedelsbolag. Patienterna föreläser om sina erfarenheter från sjukvården och om sin sjukdom, är med i styr-/ utvecklings-grupper och driver ibland egna sjukvårdsprojekt på uppdragsbasis.

”- Många blandar ihop oss med patientföreningar men vi är ingen patientförening. Vi ser patientföreningarna som våra samarbetspartners då de står för informationen kring sjukdomar och vi för utvecklingen av sjukvården, säger Maria Lindqvist, grundare av Patienthuset.

Hon fortsätter:

”- Att se patienten som en resurs i utvecklingsprocesser kommer att bidra till att sjukvårds-processerna blir mer effektiva och styrda av behoven som finns. Dessutom skapas arbets-tillfällen som är anpassade till individens arbetsförmåga och som i sin tur ger skatteintäkter”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>