PAXMANs levererar skalpkylning till samtliga fem topprankade cancercenter i USA
Hem NYHETERCANCERVÅRD PAXMANs levererar skalpkylning till samtliga fem topprankade cancercenter i USA

PAXMANs levererar skalpkylning till samtliga fem topprankade cancercenter i USA

Publicerat av: Redaktionen

PAXMAN meddelar att bolaget nu har tecknat leveransavtal för sitt ledande skalpkylningssystem med samtliga av de fem högst rankade cancercentren i USA enligt ansedda US News & World Reports årliga utvärdering.

PAXMANs levererar skalpkylning till samtliga fem topprankade cancercenter i USA 2Denna viktiga milstolpe uppnåddes genom tecknandet av ett avtal om fyra system med det sista återstående topprankade cancercentret.

Det senaste avtalet följer bolagets affärsmodell i USA, vilket innebär att PAXMAN erhåller en fast ersättning direkt från patienten för varje personlig kylhätta samt för varje gång som patienten använder kylningssystemet.

Denna framgångsrika affärsmodell, som PAXMAN nu även använder sig av i andra regioner, minimerar de initiala kostnaderna för vårdgivaren samtidigt som bolaget kan bygga upp ett stabilt och uthålligt kassaflöde.

– Vi är mycket glada och hedrade över att samtliga av de fem främsta cancercentren i USA nu erbjuder skalpkylning från PAXMAN till sina patienter. Det är en fantastisk bedrift att uppnå denna milstolpe på mindre än ett år sedan vårt FDA-godkännande i april 2017. Vi är nu otvetydigt den marknadsledande leverantören av skalpkylning i syfte att minimera håravfall på grund av cellgiftsbehandling. Våra framgångar på den amerikanska marknaden, som är tongivande för vår globala expansion, visar samtidigt på den växande förståelsen för betydelsen av skalpkylning som ett sätt att stärka patientens livskvalitet och känsla av kontroll under behandlingsperioden, säger PAXMANS VD Richard Paxman.

PAXMAN Scalp Cooling System erhöll FDA-godkännande för användning i samband med behandling av bröstcancer i april 2017. Bolaget räknar med att nå den initiala målsättningen i USA – minst 250 system som antingen är installerade eller omfattas av tecknade leveransavtal – inom ett år efter bolagets FDA-godkännande. PAXMAN har även lämnat in en motsvarande ansökan för användning i samband med behandling av solida cancertumörer. Denna utökning av bolagets FDA-godkännande kommer att väsentligen utöka PAXMANs adresserbara marknad i USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>