Sveriges första digitala tjänst för företagshälsovård erbjuds av Qurant.
Hem NYHETERE-HÄLSA Sveriges första digitala tjänst för företagshälsovård erbjuds av Qurant.

Sveriges första digitala tjänst för företagshälsovård erbjuds av Qurant.

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av år 2017 lanserade Nordic Tech House och FundedByMe ett unikt branschsamarbete, där man nu kan presentera sitt första gemensamma projekt i hälsobolaget Qurant.

Sveriges första digitala tjänst för företagshälsovård erbjuds av Qurant. 2Bägge företagen tror starkt att Qurant kan förändra spelplanen för framtidens företagshälsa.

Daniel Daboczy VD och Grundare av FundedByMe kommenterar den aktuella kampanjen.
“Vi delar filosofin bakom Isabella Löwengrips Nordic Tech House och har sett fram emot att få presentera det första caset som vi samarbetar runt. Teamet bakom Qurant verkar på en mycket spännande marknad med hög tillväxtpotential som dessutom är i behov av förnyelse. Detta är det första caset av många där Nordic Tech House och FundedByMekommer att samarbeta.”

Crowdfundingkampanjen lanseras den 28 februari och pågår därefter under 45 dagar.

FundedByMe kopplar ihop entreprenörer med investerare, medan Nordic Tech House hjälper företag att accelerera sin digitala tillväxt. De ser båda stor potential i Qurant och ska nu aktivt arbeta med bolagets fortsatta utveckling. Hälsoföretagets ambitiösa mål är att på sikt nå en halverad sjukfrånvaro, där medarbetarnas hälsa och friskare företag står i fokus.

Viktor Lundqvist, VD och grundare av Nordic Tech House

“För oss är detta intressant dels för att vi tror stenhårt på digitalisering av hälsovård, men även för den oerhört spännande datainsamlingen vi kan göra. När tjänsten kommer upp i användaravtal kommer vi kunna spåra hur de vanligaste sjukdomar sprids och i realtid berätta hur du undviker att bli smittad. Det ger oss verktygen för att nå Qurants vision om en halverad sjukfrånvaro.”

Sjukskrivningar kostar arbetsgivaren i genomsnitt 31 000 kr per anställd och år. Förutom kostnaden är själva processen ofta onödigt krånglig, med mycket manuell handpåläggning. Med Qurants tjänst automatiseras detta, genom smidig hantering av sjuk/vab- och friskanmälningar i mobil, surfplatta eller dator via en Hälsoportal.

Qurants sjuksköterskor sätter medarbetaren i kontakt med rätt vårdgivare utan någon väntetid. Tjänsten utvecklas kontinuerligt och under året kommer man även att lansera en nedbantad gratistjänst ihop med Nordic Tech House. Tillväxtmålen är aggressiva och man bjuder därför in allmänheten till att ta del av expansionen. Crowdfundingkampanjen lanseras den 28 februari hos FundedByMe.

Maria Schützer Funk, VD och grundare av Qurant

”Under våra år i branschen har vi sett ett tydligt behov av att förändra den traditionella företagshälsovården. Undersökningar visar att sjukskrivningarna ökade 2017 samt att 40% av alla sjukskrivningar kan undvikas med snabb tillgång till rätt insatser. Samtidigt saknar 1,5 miljoner svenskar en företagshälsa. Qurant, som Sveriges första nytänkande digitala företagshälsa, avser att ta en betydande del av den marknaden.”

FAKTA: Kostnader för sjukskrivningar i Sverige år 2015 uppgick till 57 miljarder enligt Skandias stiftelse Idéer för livet som publicerades år 2017.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>