Hem NYHETER Phoniro i miljonavtal med IP-Only – får mer flexibel och säker infrastruktur för äldreomsorgen

Phoniro i miljonavtal med IP-Only – får mer flexibel och säker infrastruktur för äldreomsorgen

Publicerat av: Redaktionen

It-företaget Phoniro förlänger avtalet med IP-Only – och får samtidigt en både säkrare och mer flexibel lösning.

Phoniro i miljonavtal med IP-Only – får mer flexibel och säker infrastruktur för äldreomsorgen 2

Mikael Hamström, teknikchef på Phoniro

Avtalet är flerårigt till ett värde av 2 miljoner kronor.

Sedan 2012 har it-företaget Phoniro gått i bräschen för så kallad välfärdsteknologi – där man tillhandahåller tekniska lösningar för äldreomsorg i Sverige och internationellt. Exempelvis levererar man under området Phoniro Care moduler för larm, och som gör det möjligt för personalen att öppna lås med sina mobiltelefoner. Verksamheten ställer därmed höga krav på drift och säkerhet.

När Phoniro skulle teckna nytt avtal kring sin digitala infrastruktur föll valet på den nuvarande partner IP-Only. Med det nya avtalet migrerar man också till en mer modern lösning.

– Framför allt får vi en större flexibilitet med större möjligheter att utöka kapaciteten framöver, säger Mikael Hamström, teknikchef på Phoniro.

Tidigare har Phoniro enbart använt sig av virtuella datacenters, nu får man en utökad lösning som även innefattar DPaaS – en molnbaserad tjänst för att skydda data.

– För oss är det viktigt att ha en tillgänglig och tillförlitlig partner. IP-Only arbetar väldigt nära oss, och finns alltid till hands om vi skulle behöva exempelvis support. Dessutom har deras datahallar hög säkerhetsnivå, vilken är ett krav för vår verksamhet, säger Mikael Hamström.

– Vi är väldigt stolta över att få fortsatt förtroende från Phoniro. För oss är det ett kvitto på att vi klarar av att leverera driftsäkra tjänster, som samtidigt är både skalbara och anpassningsbara, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>