Pilotprojekt med mobil psykiatrisk hemsjukvård
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Pilotprojekt 2023 med mobil psykiatrisk hemsjukvård

Pilotprojekt 2023 med mobil psykiatrisk hemsjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Direktionen för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje har tagit beslut om att genomföra en pilot gällande mobilt specialistpsykiatriskt team för hemsjukvården.

Pilotprojekt med mobil psykiatrisk hemsjukvårdProjektet startar under första halvåret 2023 och håller på året ut med möjlighet till förlängning under 2024.

Tiohundra AB kommer att ansvara för och driva projektet kopplat till deras ordinarie verksamhet inom Psykiatri och beroendemottagningen. Projektet kommer bland annat att innehålla mobil vård på dagtid måndag till fredag. Det finns även tillgång till kontakt per telefon som hanteras av Socialpsykiatri-verksamheten på Fokushuset i Norrtälje.

– Behovet av stöd inom området psykisk hälsa ökar i samhället, och det här projektet ser vi som ett bättre alternativ till mellanvården där man måste läggas in. Med ett mobilt team kan specialistvården i stället möta upp behovet redan i hemmet. säger Hanna Stymne Bratt (S), ordförande i direktionen för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje (kommunalförbundet).

Satsningen ingår i ett av fem identifierade utvecklingsuppdrag inom området socialpsykiatri och kommer att stärka den sammanhållna psykiatriska vården i Norrtälje kommun. En sammanhållen vårdkedja skapas mellan det mobila teamet på dagtid och det akuta omhändertagandet på kvällar och helger. Projektet finansieras av statliga stimulansmedel för Psykisk hälsa och suicidprevention.

– Det är glädjande att vi nu startar upp det här projektet för att erbjuda patienter med psykiatriska tillstånd snabbare psykiatrisk bedömning och uppföljning, säger Maria Johansson, förbundsdirektör på Kommunalförbundet för sjukvård och omsorg i Norrtälje

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>